fbpx

Den 10 oktober avslöjar Akademien båda Nobelprisvinnarna

Pressuppbådet vid det senaste tillkännagivandet 2017. Arkivbild: Alexander Larsson Vierth/TT.

Den 10 oktober tillkännager Svenska Akademien vilka som får Nobelpriset i litteratur – både för 2018 och 2019, skriver Nobelstiftelsen i ett pressmeddelande.

Att det blir dubbel prisutdelning i höst stod klart i mars efter att Akademien gått med på en lång kravlista från Nobelkommittén, bland annat att Horace Engdahl tvingades lämna priskommittén.

I maj 2018 meddelade Svenska Akademien att man sköt upp 2018 års Nobelpris i litteratur. Detta efter interna stridigheter och flera avhopp efter skandalen kring den så kallade kulturprofilen med nära kopplingar till institutionen.

Vem som tillkännager pristagarna är ännu inte klart då Svenska Akademien är i färd med att välja en ny ständig sekreterare.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny