Den 10 oktober avslöjar Akademien båda Nobelprisvinnarna

Pressuppbådet vid det senaste tillkännagivandet 2017. Arkivbild: Alexander Larsson Vierth/TT.

Den 10 oktober tillkännager Svenska Akademien vilka som får Nobelpriset i litteratur – både för 2018 och 2019, skriver Nobelstiftelsen i ett pressmeddelande.

Att det blir dubbel prisutdelning i höst stod klart i mars efter att Akademien gått med på en lång kravlista från Nobelkommittén, bland annat att Horace Engdahl tvingades lämna priskommittén.

I maj 2018 meddelade Svenska Akademien att man sköt upp 2018 års Nobelpris i litteratur. Detta efter interna stridigheter och flera avhopp efter skandalen kring den så kallade kulturprofilen med nära kopplingar till institutionen.

Vem som tillkännager pristagarna är ännu inte klart då Svenska Akademien är i färd med att välja en ny ständig sekreterare.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL