fbpx

Katarina Frostenson släpper bok om händelserna i Svenska Akademien

Katarina Frostenson. Foto: Fredrik Wandrup

I maj kommer Katarina Frostensons bok K – Berättelsen ut på Polaris. Det är en berättelse om tiden mellan november 2017 och maj 2018.

Bokförlaget Polaris ger i vår ut sin första bok av Katarina Frostenson, K – Berättelsen.

K är berättelsen från en tid i landsflykt undan förföljelse och förtal, i november 2017 till maj 2018. Utifrån händelser under färdens gång reflekterar ”K”, i samtal med olika reskamrater, kring en kabal, kring kollektiv, kriser, kamp och stor kärlek, säger Katarina Frostenson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Polaris förlagschef Jonas Axelsson kommenterar också utgivningen:

– I det offentliga samtalet kring Akademiens kris de senaste två åren har vi saknat Frostensons perspektiv. K – Berättelsen är boken som vi har väntat på.

Katarina Frostenson debuterade 1978 och har skrivit många uppmärksammade verk, främst poesi men även prosa och dramatik. Hon har erhållit flera stora priser, bland annat Nordiska rådets litteraturpris och Samfundet De Nios stora pris.

Frostenson valdes in i Svenska Akademien 1992 på stol nr 18. I januari i år utträdde hon ur Akademien efter en förlikning. Hennes efterträdare på stol nr 18 blir poeten Tua Forsström som tar sitt inträde i december 2019.

I augusti släpper Polaris en annan bok om Svenska Akademien, Svenska Akademien – makten, kvinnorna och pengarna, som granskar de senaste årens dramatik kring institutionen.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny