ANNONS

Katarina Frostenson släpper bok om händelserna i Svenska Akademien

Katarina Frostenson. Foto: Fredrik Wandrup

I maj kommer Katarina Frostensons bok K – Berättelsen ut på Polaris. Det är en berättelse om tiden mellan november 2017 och maj 2018.

Bokförlaget Polaris ger i vår ut sin första bok av Katarina Frostenson, K – Berättelsen.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

K är berättelsen från en tid i landsflykt undan förföljelse och förtal, i november 2017 till maj 2018. Utifrån händelser under färdens gång reflekterar ”K”, i samtal med olika reskamrater, kring en kabal, kring kollektiv, kriser, kamp och stor kärlek, säger Katarina Frostenson i ett pressmeddelande.

Polaris förlagschef Jonas Axelsson kommenterar också utgivningen:

– I det offentliga samtalet kring Akademiens kris de senaste två åren har vi saknat Frostensons perspektiv. K – Berättelsen är boken som vi har väntat på.

Katarina Frostenson debuterade 1978 och har skrivit många uppmärksammade verk, främst poesi men även prosa och dramatik. Hon har erhållit flera stora priser, bland annat Nordiska rådets litteraturpris och Samfundet De Nios stora pris.

ANNONS

Frostenson valdes in i Svenska Akademien 1992 på stol nr 18. I januari i år utträdde hon ur Akademien efter en förlikning. Hennes efterträdare på stol nr 18 blir poeten Tua Forsström som tar sitt inträde i december 2019.

I augusti släpper Polaris en annan bok om Svenska Akademien, Svenska Akademien – makten, kvinnorna och pengarna, som granskar de senaste årens dramatik kring institutionen.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se