The Book Lounge – nytt event i Norrköping för litteraturälskare

David Hedberg och Caroline Hedberg (foto: Rebecca Selin) står bakom litteratureventet The Book Lounge i Norrköping i maj.

Författaren Caroline Hedberg debuterade förra året. Nu har hon grundat The Book Lounge som äger rum i Norrköping den 25 maj för första gången. Hon utlovar ett nyskapande och kreativt event för litteraturälskare.

– Vi beskriver det som ett litteraturevent. Något som är nyskapande och kreativt. Vi vill att våra utställare och besökare ska uppleva något annat än en bokmässa. De flesta mässor är utformade på samma sätt, säger Caroline Hedberg till Boktugg.

Sommaren 2018 gav hon ut sin spänningsroman Vinteröga på eget förlag och samtidigt fick Caroline även en idé om att skapa ett kreativt och nyskapande event. I år kände hon att det var dags och ett självklart val var att göra eventet ihop med David Hedberg på Anywhere Events (som råkar vara hennes bror).

– I år kommer eventet vara en lounge inne på ett fantastiskt galleri. Nästa år kanske vi helt byter tema och jag tror att det är där vi står ut i vårat tänk. Vi vill att man ska uppleva något nytt för varje år. Vi lägger stort fokus på våra utställare samt besökare. Vårt mål är att alla ska ha en fantastik dag tillsammans, säger Caroline Hedberg.

Hon återkommer till att The Book Lounge ska bli ett nyskapande och kreativt event för litteraturälskare, författare och andra branschmänniskor.

– Det här är det perfekta tillfället för allmänheten att få ta del av böcker, träffa författare, lyssna på föreläsningar och författarsamtal. Och för våra utställare att träffa gamla som nya läsare, berätta om sitt skrivande och sälja böcker, förklarar hon.

På plats kommer det att finnas författare från hela Sverige och andra branschmänniskor. Böcker för båda barn och vuxna i många olika genrer. Litteraturen i Norrköping ska förstås lyftas lite extra.

Hur är litteraturintresset i Norrköping, finns det några andra litterära evenemang i stan?
– Vi har inget Litteraturevent i denna utsträckning. Intresset är stort för litteratur i Norrköping. Många bokälskare, skrivsugna och intresset för författarskap och eget skrivande växer och växer. Vi ser fram emot många besökare.

Lördagen den 25 maj (kl 10-15) är det dags på NP33 (som ligger tio minuters gångväg ifrån resecentrum), en lokal med vacker miljö. Ett före detta anrikt spannmålsmagasin som idag är ett galleri och som nu alltså blir platsen för The Book Lounge.

– Det ska bli spännande. Vi har redan författare ifrån hela Sverige, vissa har blivit utgivna på förlag och andra är egenutgivare. Vi är stolta över våra deltagare och tycker att det är roligt att så många vill delta. Och att detta välkomnas av allmänheten, säger Caroline.

Bland dem som är klara finns Simon Häggström (författare och polis) som ska föreläsa om författarskap, människohandel och prostitution samt signera böcker. Han är författare till Skuggans Lag, Nattstad och Flickorna som sprang, Christina Schiller (romanceförfattare) Marcus Palm (feelgoodförfattare), Niklas Lindblad, (omslagsforgivare på Mystical Garden Design, kommer även att föreläsa på scen) samt Anna Karolina Larsson (konstnär som släppt sin första bok om skaparglädje). Hon kommer även att hålla workshop under dagen.

Dagen ska avslutas med en branschmiddag för medverkande författare och andra inbjudna.

För mer information, se www.thebooklounge.se

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL