Siljans Måsar öppnar filial i Göteborg – Josefin Lassbo ny förläggare

Josefin Lassbo och Yvonne Frank Månsson på förlaget Siljans Måsar. Foto: Felix Frank

Josefin Lassbo börjar som förläggare på Siljans Måsar. Förlaget söker också kvinnliga entreprenörer som vill medverka i en antologi med temat feminint ledarskap.

Siljans Måsar har funnits sedan 2008 och är idag Sveriges ledande bokförlag inom existentiell litteratur med svenska författare. Under våren öppnar förlaget en filial i Göteborg där den nya förläggaren Josefin Lassbo kommer att vara stationerad. Förlaget finns sedan tidigare utanför Ystad och i Stockholm.

– Det känns fantastiskt spännande att få stiga in i en, för mig, ny bransch i stark transformation. Hur ser förlagsbranschen ut i framtiden? Vilken relevans har den tryckta boken i en digitaliserad tidsålder? Vilket uppdrag har vi som förläggare i att samskapa de nya litterära formaten, där vi sätter våra läsare i fokus och skapar större tillgänglighet? Siljans Måsar är ett förlag som ligger i framkant i de här frågorna och har potential att växa in i en större rock, något jag gärna vill bidra till, säger Josefin Lassbo till Boktugg.

Josefin Lassbo är prisbelönt designer, entreprenör och innovationsrådgivare. Hon har en bakgrund i modebranschen, är jurymedlen i Venture Cup och har grundat The Wholehearted Academy. Dessutom har hon själv gett ut boken Management för hållbar utveckling och personligt ledarskap (2013). Hon blir inte bara förläggare på Siljans Måsar, hennes nya bok Helhjärtad – Så leder du i en ny tid släpps på förlaget 24 april 2019.

– Det där ögonblicket när man inser att förlaget vill växa och man själv inte räcker till, det är tufft, säger Yvonne Frank Månsson, förlagschef. Inom bokbranschen idag behöver vi samarbeta mer över alla kända och okända gränser och bättre ta hand om våra författare, läsare och oss själva. När Josefin Lassbo kom in i mitt liv, insåg jag vad förlaget saknade: Hon bidrar med nytänkande på flera plan, har det estetiska ögat, miljömedvetenhet, rätt kontaktytor, viljan och modet att förändra och försköna, trots allt motstånd, samt den genuina styrkan att lyfta den feminina rösten in i paradigmskiftet vi alla står inför.

Förlaget kommer i höst att ge ut antologin Famna feminint ledarskap och söker nu medverkande i form av kvinnliga entreprenörer. Det blir premiärboken i en planerad serie antologier.

– Vår målsättning är att göra en vacker designbok som du verkligen kan vara stolt över att medverka i, och som stärker ditt varumärke. Vi har bjudit in en aktuell konstnär som tar fram omslagsbilden. Det är kostnadsfritt att medverka, och du åtar dig endast att köpa in egna säljexemplar till rabatterat inköpspris, berättar Josefin Lassbo i ett inlägg på Siljans Måsars hemsida.

Här kan du läsa mer om antologin.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL