fbpx

Stora Barnboksdagen skapas genom samarbete mellan flera förlag

Författare och illustratörer som deltar i Stora Barnboksdagen 2019. Foto: pressbild.

Inte mindre än sex barnboksförlag slår sina bokpåsar ihop för att skapa Stora Barnboksdagen den 28 april. Unga läsare lockas med högläsning och möjligheten att träffa några av landets populäraste barnboksförfattare.

Barnboksförlagen Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen, Natur & Kultur, B Wahlströms, Opal och Lilla Piratförlaget tar 28 april över Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan, Stockholm, för en eftermiddag med högläsning ur aktuella böcker, signering, tipsrundor och andra roliga aktiviteter. De medverkande författarna är Elias och Agnes Våhlund (Handbok för superhjältar), Josefin Sundström (Sagasagor), Annika Leone (Bara rumpor), Per Gustavsson (Familjen Knyckertz), Camilla Brinck (Musse & Helium) och Anna Ehn och Mia Sjöström (Sitt, Pyton!).

– Vi vill skapa fler arenor för att ge barn chans/möjlighet att träffa sina favoritförfattare och Stora Barnboksdagen hoppas vi kan bli ett årligen återkommande event för detta, säger Jenny Edh Jansen på Rabén & Sjögren, initiativtagare, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Medverkande på Stora Barnboksdagen 2019:

Elias och Agnes Våhlund har tagit barnboks-Sverige med storm och deras serie Handbok för superhjältar har på mindre än två år sålt över 350 000 exemplar. Den mobbade flickan Lisa som blir superhjälte engagerar både yngre såväl som äldre läsare och är en favorit bland lågstadielärare landet över.
Aktuella med Handbok för superhjältar 4: Vargen kommer (ålder 6+)

Josefine Sundström är författare, journalist och programledare. Sedan 2016 har hon skrivit fyra Sagasagor; vardagsäventyr som alla kan känna igen sig i, med femåriga Saga Louisa Larsson i huvudrollen. För Sagasagor: Studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass tilldelades hon priset för bästa barnbok av Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningen.
Aktuell med Sagasagor — Bananbus, finskor och en superjobbig hjälte (ålder 3+)

Anna Ehn och Mia Öström har tidigare skrivit serien om Sally tillsammans och är nu aktuella med serien Valpvarning. I första boken, Sitt Pyton!, får vi möta Anette som önskar sig en pytonorm men får en hundvalp. Dessutom en som blir jättestor och visar sig både vara en kanotkatastrof och ett korvmonster.
Aktuella med Valpvarning — Sitt Pyton! (ålder 6+)

Annika Leone är journalist och kroppspositivist. Bara rumpor är hennes debutbok och handlar om Mira som ska åka till badhuset. På badhuset finns mycket att titta på. Alla nakna kroppar som är så lika men ändå så olika. Fast vad man får säga högt verkar vara väldigt känsligt! Bara rumpor är en rolig bok om en dag på badhuset men också en bok om våra kroppar, om nakenhet och att glädjas åt sin kropp.
Aktuell med Bara rumpor (ålder 3+)

Camilla Brinck är sångerska och barnboksförfattare. Hennes bokserie om de två busiga mössen Musse & Helium kom först till som ljudserie där Camilla själv gör alla röster. – Jag ville skapa en bok som jag själv hade orkat lyssna på när jag var liten och hade för mycket spring i benen, säger Camilla Brinck.
Aktuell med Musse & Helium 2: Jakten på Guldosten (ålder 6+)

Per Gustavsson är illustratör och författare. Han har illustrerat en rad böcker, både egna och andras, och förekommer också ofta i tidskrifter. Serien om familjen Knyckertz har han skapat tillsammans med Anders Sparring. I böckerna möter vi drastisk humor och färgstarka bilder som skapar den perfekta bryggan mellan bilderbok och kapitelbok. Förbered er på många skratt!
Aktuell med Familjen Knyckertz och snutjakten (ålder 6+)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny