fbpx

Caroline Eriksson skriver kontrakt med HarperCollins Nordic

Caroline Andersson och Céline Hamilton. Foto: Harper Collins. Bakgrundsbild: Istock

Våren 2020 kommer första boken i en ny spänningsserie av Caroline Eriksson. Då passar hon också på att byta förlag från Forum till HarperCollins Nordic.

Caroline Eriksson har sålt 280 000 böcker och hennes spänningsromaner har släppts i 27 länder. Nu skriver hon på en ny serie, om terapeuten Simone Boman, och den första boken släpps våren 2020 på HarperCollins Nordic.

– Caroline Eriksson är en skicklig berättare med djup kunskap inom psykologi och intresse för relationer. Nu skriver hon en ny serie med samtalsterapeut Simone som huvudperson och jag ser otroligt mycket fram emot att jobba med den och med Caroline, säger förläggare Céline Hamilton i ett pressmeddelande.

ANNONS

Den kommande boken blir enligt förlaget ett mörkt och spännande relationsdrama i en genre de har valt att kalla family noir. Samtalsterapeuten Simone Boman hamnar, å yrkets vägnar, mitt i olika mörka, mellanmänskliga dramer samtidigt som hon brottas med sina egna demoner. Det leder till ett okonventionellt äktenskap och ett svajande familjeliv.

– HarperCollins mål att växa i Sverige och bygga långsiktiga svenska författarskap känns så rätt för mig. Jag ser mycket fram emot att jobba med hela teamet på HarperCollins Nordic framöver. Dessutom är jag superpeppad på min nya karaktär, samtalsterapeuten Simone. För första gången har jag hittat en person som jag vill bygga en hel serie kring!, säger Caroline Eriksson i samma pressmeddelande.

Caroline Eriksson har en magisterexamen inom socialpsykologi och har arbetat i drygt tio år inom human resource management innan hon bestämde sig för att följa sin barndomsdröm och bli författare. Hennes första två romaner, baserade på riktiga, historiska svenska mordfall, har fått fina utmärkelser, och debuten nominerades också till Stora Ljudbokspriset 2014.

ANNONS

De försvunna (2015) blev en omedelbar internationell framgång och såldes till 27 länder totalt. Senaste boken Hon som vakar utkom 2017. Caroline bor i Stockholm med sin man och två barn. När hon inte skriver driver hon podcasten Skriv en bestseller – eller en annan bok tillsammans med vännen och författaren Ninni Schulman.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.