Caroline Eriksson skriver kontrakt med HarperCollins Nordic

Caroline Andersson och Céline Hamilton. Foto: Harper Collins. Bakgrundsbild: Istock

Våren 2020 kommer första boken i en ny spänningsserie av Caroline Eriksson. Då passar hon också på att byta förlag från Forum till HarperCollins Nordic.

Caroline Eriksson har sålt 280 000 böcker och hennes spänningsromaner har släppts i 27 länder. Nu skriver hon på en ny serie, om terapeuten Simone Boman, och den första boken släpps våren 2020 på HarperCollins Nordic.

– Caroline Eriksson är en skicklig berättare med djup kunskap inom psykologi och intresse för relationer. Nu skriver hon en ny serie med samtalsterapeut Simone som huvudperson och jag ser otroligt mycket fram emot att jobba med den och med Caroline, säger förläggare Céline Hamilton i ett pressmeddelande.

Den kommande boken blir enligt förlaget ett mörkt och spännande relationsdrama i en genre de har valt att kalla family noir. Samtalsterapeuten Simone Boman hamnar, å yrkets vägnar, mitt i olika mörka, mellanmänskliga dramer samtidigt som hon brottas med sina egna demoner. Det leder till ett okonventionellt äktenskap och ett svajande familjeliv.

– HarperCollins mål att växa i Sverige och bygga långsiktiga svenska författarskap känns så rätt för mig. Jag ser mycket fram emot att jobba med hela teamet på HarperCollins Nordic framöver. Dessutom är jag superpeppad på min nya karaktär, samtalsterapeuten Simone. För första gången har jag hittat en person som jag vill bygga en hel serie kring!, säger Caroline Eriksson i samma pressmeddelande.

Caroline Eriksson har en magisterexamen inom socialpsykologi och har arbetat i drygt tio år inom human resource management innan hon bestämde sig för att följa sin barndomsdröm och bli författare. Hennes första två romaner, baserade på riktiga, historiska svenska mordfall, har fått fina utmärkelser, och debuten nominerades också till Stora Ljudbokspriset 2014.

De försvunna (2015) blev en omedelbar internationell framgång och såldes till 27 länder totalt. Senaste boken Hon som vakar utkom 2017. Caroline bor i Stockholm med sin man och två barn. När hon inte skriver driver hon podcasten Skriv en bestseller – eller en annan bok tillsammans med vännen och författaren Ninni Schulman.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL