fbpx

Tio saker du kan göra när du lyssnar på ljudböcker – årets bästa tips

iStockphoto
Ljudböcker kan göra nästan vad som helst lite enklare ...

Många sysslor kan behöva lite extra känsla kring sig, och något som nästan alltid hjälper är att ha en ljudbok i beredskap. Här är tio bra tips på aktiviteter som mår bra av en ljudbok.

Det är rätt mycket som skiljer en ljudbok från den fysiska varianten. Faktum är ju att man kan kombinera en ljudbok med ett flertal aktiviteter och på det sättet skapar den lite mer frihet för läsaren. Och sedan blir faktiskt en del saker oerhört mycket roligare om man har en bok i öronen. Med det inte sagt att ljudböcker bara fungerar när du ska storstäda huset, eller tvätta bilen.

Vi funderade på saken och kom fram till följande lista med saker man kan göra samtidigt som man lyssnar på en bok.

Läs och lyssna på böcker gratis i 2 veckor hos Nextory >>

Prova BookBeat gratis i 3 veckor >> (rabattkod: boktugg21)

Prova Bokus Play fritt i 14 dagar >>

Prova Storytel utan kostnad i 14 dagar >>

1. Ta en lång promenad
Jo, tiden går faktiskt mycket fortare när du lyssnar på ljudböcker, och milen avhandlas i förvånansvärt snabb takt om du har en god deckare med dig. Och den finns ju där ändå, liksom, för mobilen har du ju alltid med dig. En detalj som en ljudbok kan förvandla vilken raksträcka som helst till ett rent nöje.

2. Lägg ett pussel
Vill du göra något och samtidigt slappna av? Frågan än om något är mer terapeutiskt än att lägga ett pussel och samtidigt lyssna på en stillsam roman. Har du inte provat, så har du något riktigt kul framför dig.

3. Stretcha
En sorts fysisk träning, förvisso, men det kan göra nog så stor skillnad. Faran är förstås att man direkt känner att det tar för lång tid, eller blir för långdraget, och därför slutar med det igen. Tricket? Sätt igång en ljudbok och njut av tidens långsamhet istället, och stretcha hela kroppen bit för bit.

4. Relaxa på stranden
Packa ner en filt, lite fika och bege dig ner till stranden, eller en vacker plats i skogen, och lyssna till den senaste världsromanen via någon av ljudbokstjänsterna.

5. Njut av världen på ett café
Slå dig ner på ett café och njut av ditt favoritkaffe, och studera människorna som kommer och går medan du lyssnar på en bok. Det blir som att befinna sig i en stad, i staden. Inte testat? Gör det!

Läs och lyssna på böcker gratis i 2 veckor hos Nextory >>

Prova BookBeat gratis i 3 veckor >> (rabattkod: boktugg21)

Prova Bokus Play fritt i 14 dagar >>

Prova Storytel utan kostnad i 14 dagar >>

6. Arbeta i trädgården
Jo vars, en del av oss älskar att jobba i trädgården, för andra är det ett gissel. Oavsett så blir det enklare om du ser till att ha en bra bok i lurarna, och känner stressen rinna av dig och musklerna arbeta. Du får frisk luft, en bra bok och en hälsosam aktivitet.

7. Unna dig ett välgörande bad
Kanske tända ett par ljus, låta vardagen rinna av dig. Sjunk ner i badet och lyssna på en gammal favorit, eller en helt ny romantisk komedi. Livet blir som nytt, och om du var stressad innan kommer du snart att upptäcka makten hos en god bok och ett riktigt skönt bad, i ensamhet.

8. Laga mat tillsammans med favoritförfattaren
Det är väl fint att få ordna med morötterna och potatisen, men kanske kan du behöva en liten boost då och då, för att inte gå igenom i tristessen. Allting blir verkligen enklare om du har sällskap av en ljudbok, och kan känna dig mer i stunden. Tipset: Leta upp en biografi av någon känd kock och inspireras till storverk.

9. Långa bilturer
Det behöver knappast sägas, men riktigt långa bilturer kan vara nog så plågsamma. Som tur är räcker en bok hela vägen från Skåne till Stockholm, och hem igen. Och när den är slut finns det tusentals till att välja på. Ett helgjutet förslag, faktiskt, särskilt om du måste åka hela vägen på egen hand.

10. Pendlarens guld
Och ja, jag sparade den till sist, för den är ju så självklar. Precis som i fallet med bilresan så är pendlingen något som kan bli nog så påfrestande, inte minst om du är i händerna på SJ, och drabbas av långa förseningar titt som tätt. Kanske blir det lite enklare om du vet att du alltid har sällskap av Stephen King, Håkan Nesser och Astrid Lindgren? Det är nästan ett måste för alla er som åker fram och tillbaka till jobbet varje dag och har mycket tid över.

Läs och lyssna på böcker gratis i 2 veckor hos Nextory >>

Prova BookBeat gratis i 3 veckor >> (rabattkod: boktugg21)

Prova Bokus Play fritt i 14 dagar >>

Prova Storytel utan kostnad i 14 dagar >>

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net

Stäng meny