fbpx

Michelle har redan tjänat in förskottet på 65 miljoner dollar?

Michelle Obama gör succé med sin historia. Pressfoto: Mille Mobley.

Med 10 miljoner sålda böcker på fyra månader har Michelle Obama troligen redan tjänat in förskottet på 65 miljoner dollar. Senare i år kommer maken Baracks bok.

När det blev känt hur stort förskott som det amerikanska förlaget Penguin Random House hade betalat för paret Obamas båda böcker skakade många på huvudet. Efterhand som rättigheterna såldes till olika länder så såg kalkylen allt bättre ut. Däremot är det mer tveksamt om exempelvis det svenska förlaget (Forum) gör en lika bra affär som PRH med sin utgivning av Min historia (som i juni släpps som storpocket).

Nu meddelar i alla fall Bertelsmann (som äger Penguin Random House) att Michelle Obamas bok som kom ut i mitten av november redan har passerat 10 miljoner sålda exemplar. Den har legat etta på New York Times bestseller-lista i 18 veckor.

– Vi tror att det här [Becoming av Michelle Obama] kan bli den mest framgångsrika biografin någonsin, sa Bertelsmans VD Thomas Rabe, enligt Bloomberg.

ANNONS

Senare i år hoppas förlaget att Barack Obamas bok ska kunna släppas och den förväntas kunna sälja lika bra som hustruns.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny