fbpx

Michelle har redan tjänat in förskottet på 65 miljoner dollar?

Michelle Obama gör succé med sin historia. Pressfoto: Mille Mobley.

Med 10 miljoner sålda böcker på fyra månader har Michelle Obama troligen redan tjänat in förskottet på 65 miljoner dollar. Senare i år kommer maken Baracks bok.

När det blev känt hur stort förskott som det amerikanska förlaget Penguin Random House hade betalat för paret Obamas båda böcker skakade många på huvudet. Efterhand som rättigheterna såldes till olika länder så såg kalkylen allt bättre ut. Däremot är det mer tveksamt om exempelvis det svenska förlaget (Forum) gör en lika bra affär som PRH med sin utgivning av Min historia (som i juni släpps som storpocket).

Nu meddelar i alla fall Bertelsmann (som äger Penguin Random House) att Michelle Obamas bok som kom ut i mitten av november redan har passerat 10 miljoner sålda exemplar. Den har legat etta på New York Times bestseller-lista i 18 veckor.

– Vi tror att det här [Becoming av Michelle Obama] kan bli den mest framgångsrika biografin någonsin, sa Bertelsmans VD Thomas Rabe, enligt Bloomberg.

ANNONS

Senare i år hoppas förlaget att Barack Obamas bok ska kunna släppas och den förväntas kunna sälja lika bra som hustruns.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.