fbpx

Idag lanserar Storytel på 16:e marknaden – Singapore

Singapore blir 16:e landet i världen där Storytel lanserar sin ljudbokstjänst. Foto: iStock.

Idag lanseras Storytel i Singapore, som blir den 16:e marknaden där Storytel finns tillgängligt, och den allra första marknaden i Sydostasien, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Storytel har redan tidigare berättat att de öppnat ett kontor och planerat för en lansering i Singapore. Idag är det alltså skarpt läge. Den globala engelska katalogen innehåller i dagsläget mer än 85 000 ljudböcker och e-böcker. Utöver dessa titlar kommer Storytel, genom samarbeten med förlag i Singapore, även att kunna erbjuda en mängd titlar av singaporianska författare.

– Singaporianernas passion för böcker, lärande, ny kunskap och teknisk innovation, kombinerat med landets extraordinära infrastruktur, höga mobilpenetration och vana vid streaming- och abonnemangstjänster gör Singapore till en naturlig första instegsmarknad i Sydostasien för Storytel, säger Stefan Tegenfalk, Head of Expansion på Storytel, i pressmeddelandet.

Storytels mål är dels att bli den marknadsledande ljudbokstjänsten i Singapore, dels att Singapore ska fungera som startskottet för inträdet på den Sydostasiatiska marknaden. Singapore är ett litet land både till ytan och till antalet invånare – drygt 5,6 miljoner. Men det finns betydligt större drakar i närområdet. Singapore gränsar till Malaysia med 31,6 miljoner invånare och givetvis Indonesien som är världens fjärde folkrikaste land med 264 miljoner invånare.

ANNONS

❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny