ANNONS

Bokmässan åker ut på miniturné till fem orter i Sverige

Frida Edman inviger Lärarscenen på Bokmässan 2018. Foto: Boktugg.

Bokmässan i Göteborg ger sig under våren ut på en turné till skolor i Skövde, Karlstad, Linköping, Örebro och Norrköping. Skolturnén är del av en större strategi att låta Bokmässan vara levande året om.

Lärare och skolpersonal får genom turnébesöken ett smakprov på höstens Bokmässa.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

– Vi ser att det finns ett utrymme att fylla för oss under fler dagar om året. Litteratur, läsning och bildning är verktyg för samhällsutveckling, vi vill bidra till att litteraturens roll i samhället förstärks. Därför vill vi lyfta fram litteraturen i fler sammanhang. Förutom vår skolturné så kommer vi bland annat göra insatser under West Pride, i Almedalen och under Bokmässan i Angered, säger Frida Edman, mässansvarig på Bokmässan, i ett pressmeddelande.

Bokmässan i Göteborg uppger att de är Nordens största kulturevenemang med 4 000 programpunkter och 2 000 författare och föreläsare. Bokmässan erbjuder massor av ny kunskap för personal inom skola och utbildning. Men redan i vår kan alltså skolpersonal ta del av ett smakprov i form av en miniutställning och en kompetensutvecklande föreläsning.

ANNONS

– Att komma till Bokmässan och Lärarscenen för fortbildning är stort och viktigt för lärare. Genom Bokmässéturnen vidgar vi fortbildningsmöjligheten till fler lärare. Kvalitativ fortbildning är något vi vet lärare uppskattar och ofta efterfrågar, säger Helena Linge, kommunikationschef på Lärarnas Riksförbund, i samma pressmeddelande.

Från Bokmässan deltar Annica Andersson, ansvarig för skola och bibliotek på Bokmässan, och Patricia Diaz, författare till böckerna Webben i undervisningen – digitala verktyg och sociala medier för lärande och Arbeta formativt med digitala verktyg från Studentlitteratur. Skolturnén arrangeras av Bokmässan tillsammans med Studentlitteratur och Lärarnas Riksförbund, som också kommer att vara på plats. Det är kostnadsfritt att delta i arrangemanget.

Skolturnén äger rum på följande orter:
Skövde 28 mars
Karlstad 4 april
Linköping 11 april
Örebro 2 maj
Norrköping 9 maj

Bokmässan i Göteborg pågår under 26–29 september. Seminarieprogrammet presenteras i Stockholm och Göteborg den 28 maj. Årets temasatsningar är Sydkorea, som är hedersgäst och temaland, Medievetenhet samt Jämställdhet.

Bokmässan är ute och syns utanför Göteborg vid fler tillfällen under 2019. Bland annat medverkar man med olika läsfrämjande insatser här:

  • Internationella kvinnodagen 8 mars
  • Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg
  • Skolturné i Skövde, Karlstad, Linköping, Örebro och Norrköping
  • Biblioteksdagarna 15–17 maj
  • WestPride 12–16 juni
  • Almedalsveckan 1–5 juli
  • Angereds Bokmässa 21 september
  • Fängslade författares dag 15 november
Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL