fbpx

Fem nominerade till Sveriges Radios Novellpris 2019

Annika Norlin. Foto: Joseph Knevel/Sveriges Radio

Nu är det klart vilka fem noveller som har nominerats till Sveriges Radios Novellpris 2019. Lyssnarna avgör vilken som vinner.

Annika Norlin, Duraid Al-Khamisi, Mona Mörtlund, Mårten Melin och Golnaz Hashemzadeh Bonde är de fem författare som är nominerade till Sveriges Radios Novellpris.

Under det gångna året har tio noveller specialskrivits för Sveriges Radio. Nu har en jury bestående av fem bokcirklar nominerat fem av novellerna till Sveriges Radios Novellpris 2019:

ANNONS

Mattan av och med Annika Norlin
Gråterskans söner av Duraid Al-Khamisi (i uppläsning av Isa Aouifia)
Uppbrott av Mona Mörtlund (i uppläsning av Cecilia Nilsson)
Mammas lilla prins av Mårten Melin (i uppläsning av Sven Wollter)
Dokhtaram, min flicka av Golnaz Hashemzadeh Bonde (i uppläsning av Shebly Niavarani)

Från och med idag till och med söndag 7 april kan lyssnarna rösta på sin favoritnovell på Sveriges Radios hemsida. Röstningen pågår. Samtliga fem nominerade noveller finns att lyssna till på hemsidan och i Sveriges Radio Play. De sänds också i P1 nästa vecka, 1-5 april kl. 11.35 och 19.35.

Litteraturveckan i P1 den 8-12 april är en hel vecka med läsandet och lyssnarna i fokus. Sveriges Radios Romanpris, Lyrikpris och Novellpris är en del av litteraturveckan och delas ut fredagen den 12 april. Värd för Litteraturveckan i P1 är Marie Lundström.

ANNONS

Sveriges Radios Novellpris instiftades 2002 eftersom genren med uppläsning av litterära texter, inte minst i det korta formatet, lämpar sig så väl för radio. Tidigare vinnare är Nicolas Kolovos, Lina Ekdahl, Stina Stoor, Håkan Nesser, Arkan Asaad och Beate Grimsrud.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.