Annika Norlin. Foto: Joseph Knevel/Sveriges Radio

Fem nominerade till Sveriges Radios Novellpris 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nu är det klart vilka fem noveller som har nominerats till Sveriges Radios Novellpris 2019. Lyssnarna avgör vilken som vinner.

Annika Norlin, Duraid Al-Khamisi, Mona Mörtlund, Mårten Melin och Golnaz Hashemzadeh Bonde är de fem författare som är nominerade till Sveriges Radios Novellpris.

Under det gångna året har tio noveller specialskrivits för Sveriges Radio. Nu har en jury bestående av fem bokcirklar nominerat fem av novellerna till Sveriges Radios Novellpris 2019:

Mattan av och med Annika Norlin
Gråterskans söner av Duraid Al-Khamisi (i uppläsning av Isa Aouifia)
Uppbrott av Mona Mörtlund (i uppläsning av Cecilia Nilsson)
Mammas lilla prins av Mårten Melin (i uppläsning av Sven Wollter)
Dokhtaram, min flicka av Golnaz Hashemzadeh Bonde (i uppläsning av Shebly Niavarani)

Från och med idag till och med söndag 7 april kan lyssnarna rösta på sin favoritnovell på Sveriges Radios hemsida. Röstningen pågår. Samtliga fem nominerade noveller finns att lyssna till på hemsidan och i Sveriges Radio Play. De sänds också i P1 nästa vecka, 1-5 april kl. 11.35 och 19.35.

Litteraturveckan i P1 den 8-12 april är en hel vecka med läsandet och lyssnarna i fokus. Sveriges Radios Romanpris, Lyrikpris och Novellpris är en del av litteraturveckan och delas ut fredagen den 12 april. Värd för Litteraturveckan i P1 är Marie Lundström.

Sveriges Radios Novellpris instiftades 2002 eftersom genren med uppläsning av litterära texter, inte minst i det korta formatet, lämpar sig så väl för radio. Tidigare vinnare är Nicolas Kolovos, Lina Ekdahl, Stina Stoor, Håkan Nesser, Arkan Asaad och Beate Grimsrud.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL