Fem nominerade till Sveriges Radios Novellpris 2019

Annika Norlin. Foto: Joseph Knevel/Sveriges Radio

Nu är det klart vilka fem noveller som har nominerats till Sveriges Radios Novellpris 2019. Lyssnarna avgör vilken som vinner.

Annika Norlin, Duraid Al-Khamisi, Mona Mörtlund, Mårten Melin och Golnaz Hashemzadeh Bonde är de fem författare som är nominerade till Sveriges Radios Novellpris.

Under det gångna året har tio noveller specialskrivits för Sveriges Radio. Nu har en jury bestående av fem bokcirklar nominerat fem av novellerna till Sveriges Radios Novellpris 2019:

Mattan av och med Annika Norlin
Gråterskans söner av Duraid Al-Khamisi (i uppläsning av Isa Aouifia)
Uppbrott av Mona Mörtlund (i uppläsning av Cecilia Nilsson)
Mammas lilla prins av Mårten Melin (i uppläsning av Sven Wollter)
Dokhtaram, min flicka av Golnaz Hashemzadeh Bonde (i uppläsning av Shebly Niavarani)

Från och med idag till och med söndag 7 april kan lyssnarna rösta på sin favoritnovell på Sveriges Radios hemsida. Röstningen pågår. Samtliga fem nominerade noveller finns att lyssna till på hemsidan och i Sveriges Radio Play. De sänds också i P1 nästa vecka, 1-5 april kl. 11.35 och 19.35.

Litteraturveckan i P1 den 8-12 april är en hel vecka med läsandet och lyssnarna i fokus. Sveriges Radios Romanpris, Lyrikpris och Novellpris är en del av litteraturveckan och delas ut fredagen den 12 april. Värd för Litteraturveckan i P1 är Marie Lundström.

Sveriges Radios Novellpris instiftades 2002 eftersom genren med uppläsning av litterära texter, inte minst i det korta formatet, lämpar sig så väl för radio. Tidigare vinnare är Nicolas Kolovos, Lina Ekdahl, Stina Stoor, Håkan Nesser, Arkan Asaad och Beate Grimsrud.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL