fbpx

Pete Townshend från The Who ger ut roman

Pete Townshend ger ut sin första roman "The age of anxiety" i november. Arkivbild: Rob Grabowski.

Gitarristen i det brittiska rockbandet The Who, Pete Townshend, gör romandebut den 5 november 2019, enligt NME.

73-åringen har tidigare släppt både noveller och en självbiografi, men ”The age of anxiety” blir Townshends första roman. Boken beskrivs, av förlaget, som en ”utmärkt rockroman” och uppges ”fånga galenskapen inom musikindustrin” – något den rutinerade rockmusikern torde ha viss erfarenhet av.

Pete Townshend arbetar även med en operaversion av romanen – och dessutom ska det bli ett album och en konstutställning.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

”För tio år sedan bestämde jag mig för att skapa ett magnum opus som skulle kombinera opera, konst och en roman. Plötsligt befinner jag mig här redo att publicera en färdig roman”, säger Townshend i ett uttalande.

The Who, som bildades i London 1964, har tidigare berättat att de ger sig ut på turné under 2019 och att de ska släppa ett nytt album under året, bandets första sedan ”Endless wire” från 2006.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny