fbpx

Márquez roman ”Hundra år av ensamhet” blir Netflix-serie

Gabriel García Márquez hyllade roman "Hundra år av ensamhet" blir tv-serie. Arkivbild: Eduardo Verdugo/AP/TT.

Den colombianske författaren Gabriel García Márquez roman ”Hundra år av ensamhet” blir tv-serie på Netflix, enligt Hollywood reporter.

Strömningsjätten har förvärvat rättigheterna till det klassiska verket från 1967 och kommer att producera en tv-serie på spanska.

Den nobelprisbelönade författaren Gabriel García Márquez dog 2014. Hans söner Rodrigo García och Gonzalo García Barcha är dock involverade i tv-projektet som exekutiva producenter.

ANNONS

”Under flera årtionden var vår far motvillig till att sälja filmrättigheterna till ”Hundra år av ensamhet” då han inte trodde att långfilmsformatet, eller att producera den på ett annat språk än spanska, kunde göra boken rättvisa”, säger bröderna i ett uttalande.

Men nu verkar de kraven alltså, enligt bröderna, vara mötta. Serien kommer att spelas in i Colombia men vem som blir regissör och när den får premiär är ännu oklart.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny