ANNONS

Inspelning av ny tv-serie med Leif GW Perssons Bäckström startar i vår

Kommande TV4-serien "Bäckström" bygger på författaren Leif GW Perssons böcker om kriminalkommissarien med samma namn. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Författaren Leif GW Perssons bokserie om kriminalkommissarien Evert Bäckström blir tv-serie ännu en gång. Inspelningen startar i vår i Göteborg, enligt Göteborgs-Posten.

Perssons böcker har tidigare legat till grund för den amerikanska tv-serien ”Backstrom”, med Rainn Wilson i huvudrollen. Serien hade premiär 2015 men lades ner efter en säsong på grund av låga tittarsiffror.

ANNONS

Det gjordes även en miniserie för SVT baserad på böckerna 2014. I serien ”Den fjärde mannen” spelades Evert Bäckström av Claes Malmberg, vars rolltolkning kritiserades av Leif GW Persson.

Vem som kommer att spela huvudrollen i den kommande svenska versionen, med titeln ”Bäckström”, är ännu inte klart. Manuset bygger på boken Kan man dö två gånger? och Jonathan Sjöberg kommer stå för regin.

Serien får premiär på TV4 och C More i januari nästa år.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se