Inspelning av ny tv-serie med Leif GW Perssons Bäckström startar i vår

Kommande TV4-serien "Bäckström" bygger på författaren Leif GW Perssons böcker om kriminalkommissarien med samma namn. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Författaren Leif GW Perssons bokserie om kriminalkommissarien Evert Bäckström blir tv-serie ännu en gång. Inspelningen startar i vår i Göteborg, enligt Göteborgs-Posten.

Perssons böcker har tidigare legat till grund för den amerikanska tv-serien ”Backstrom”, med Rainn Wilson i huvudrollen. Serien hade premiär 2015 men lades ner efter en säsong på grund av låga tittarsiffror.

Det gjordes även en miniserie för SVT baserad på böckerna 2014. I serien ”Den fjärde mannen” spelades Evert Bäckström av Claes Malmberg, vars rolltolkning kritiserades av Leif GW Persson.

Vem som kommer att spela huvudrollen i den kommande svenska versionen, med titeln ”Bäckström”, är ännu inte klart. Manuset bygger på boken Kan man dö två gånger? och Jonathan Sjöberg kommer stå för regin.

Serien får premiär på TV4 och C More i januari nästa år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.