ANNONS

Hanna Larsson:
Vi har gjort två topprekryteringar till LL-förlaget

Här kommer MTM och LL-förlaget att sitta - Bylgiahuset i Malmö med utsikt över Danmark. Foto: Ankara, Wikipedia (CC BY 3.0) Infälld lilla bilden: Hanna Larsson, chef för LL-förlaget och 8 sidor. Foto: Privat.

Rekryteringen av nya medarbetare till LL-förlaget i Malmö har fått en bra start, enligt förlagschefen Hanna Larsson som konstaterar att det finns många duktiga människor även i de sydligaste delarna av Sverige.

Häromdagen rapporterade Boktugg om den oro som fanns på LL-förlaget över att flytten till Malmö skulle innebära ett stort tapp i kompetens och risk för sämre kvalitet på utgivningen. Det var Sveriges Radio som pratat med en av de anställda som liksom sina kollegor valt att inte flytta med till Malmö, där Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) enligt regeringsbeslut ska bedriva sin verksamhet från 1 januari 2020.

Så frågan är förstås: Finns det inte förlagsmänniskor i Skåne som är duktiga på lättläst? Vi kontaktade Hanna Larsson som är chef för LL-förlaget och nyhetstidningen 8 sidor.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Hur ser läget ut för LL-förlaget med nyrekrytering och kommer de anställda på LL-förlaget i Stockholm att jobba kvar hela 2019 eller?
– Vi har nyss gjort två toppenrekryteringar till förläggar- och redaktörstjänsten. Kan ännu inte avslöja vilka. Senare under året väntar fler rekryteringar, men det arbetet sker löpande och parallellt med organisationsplanering, säger Hanna Larsson till Boktugg.

Lättlästutgivningen på MTM utgörs av LL-förlaget och nyhetstidningen 8 sidor, två verksamheter som tidigare låg under stiftelsen Centrum för lättläst.

– Den huvudsakliga målgruppen var under många år läsare med intellektuell funktionsnedsättning, idag vänder vi oss till alla som av olika skäl behöver nyheter och litteratur på lite lättare svenska, säger Hanna Larsson.

Men redaktionen för 8 sidor ska vara kvar i Stockholm?
– Tidningen fortsätter sin verksamhet i Stockholm under tiden deras organisatoriska hemvist utreds vidare.

ANNONS

Vet du hur det ser ut på MTM i stort, är det många som inte flyttar med ner till Malmö av de anställda?
– Som anställd behöver du inte lämna något besked på förhand, därför vet vi kort sagt inte vilka av oss som flyttar med. Men erfarenheten från tidigare omlokaliseringar tyder på att det kanske blir en handfull.

Vad skiljer LL-förlaget från kommersiella aktörer på lättlästmarknaden?
– LL-förlaget är en del av kunskapscentret MTM med målet att arbeta tillsammans med marknadens aktörer för att främja tillgänglig läsning. Vi jobbar på ett statligt uppdrag och kan ge ut böcker för väldigt små men prioriterade målgrupper. Vi har inte heller skäl till att konkurrera med andra förlagsaktörer, tvärtom ska vi som kunskapscentrum främja och stimulera lättlästmarknaden, säger Hanna Larsson.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se