ANNONS

Nu är nomineringarna till Svenska Fotobokspriset 2019 klara

Äntligen är det dags för Svenska Fotobokspriset 2019 och i år hittar vi en stor spridning bland de nominerade. Ämnena är allt från Förintelsen och skam, till arkitektur och natur.

Äntligen är det dags för Svenska Fotobokspriset 2019 och i år hittar vi stor spridning bland de nominerade. Ämnena rör allt från Förintelsen och skam, till arkitektur och natur.

I år är fem böcker nominerade till priset, och vi får veta vem som vunnit den 5 april 2019. Priset hyllar varje år fotoboksutgivningen här i Sverige och den lycklige på prispallen mottager ett stipendium på 60 000 kronor.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Arrangör och skapare av priset är Fotoförfattarna i Svenska Fotografers Förbund. I år delas priset ut för tjugotredje gången – ända sedan 1996 har man arbetat för att sätta ljus på svensk fotoboksutgivning och lyfta fram kvalitet och yrkeskunskap.

Omslagsfoton: Tove Falk Olsson

Bland årets böcker hittar vi ämnen som Förintelsen, skam, arkitektur och natur.

De nominerade är …

Anna Clarén – När allt förändrades (Bokförlaget Max Ström), formgivning Henrik Nygren.

ANNONS

Helga Härenstam – In waiting for what is to come (Journal), formgivning Helga Härenstam.

Kalle Sanner – Lukas/Markus (Il’Editions & Blackbook Publications), formgivning Lundgren+Lindqvist.

Mikael Jansson – Witnesses. Överlevande från Förintelsen (Albert Bonniers Förlag), formgivning Greger Ulf Nilson.

Ulf Lundin – Monumentet (Galleri Magnus Karlsson), formgivning Waters Löwenhielm.

Vinnaren presenteras den 5 april klockan 18.30 på Hilton Slussen Stockholm. Då får vi också veta mer om övriga som nominerats när konferencier Ika Johannesson leder utdelningen och Jenny Aschenbrenner intervjuar hela gänget på scen.

Den här dagen infaller även årliga Svenska Fotoboksdagen, som uppmärksammar svensk fotoboksutgivning, och svenska fotografer och fotoboksförfattare. På plats på Hilton Slussen Stockholm har man marknad, föreläsningar och underhållning hela dagen. Gratis inträde.

De fem nominerade har utsetts av en jury bestående av Stefania Malmsten, formgivare; Po Tidholm, journalist och författare; Marie Nilsson, fotograf; Klara Källström, konstnär och fotograf; John S. Webb, fotograf.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net