Äntligen är det dags för Svenska Fotobokspriset 2019 och i år hittar vi en stor spridning bland de nominerade. Ämnena är allt från Förintelsen och skam, till arkitektur och natur.

Nu är nomineringarna till Svenska Fotobokspriset 2019 klara

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Äntligen är det dags för Svenska Fotobokspriset 2019 och i år hittar vi stor spridning bland de nominerade. Ämnena rör allt från Förintelsen och skam, till arkitektur och natur.

I år är fem böcker nominerade till priset, och vi får veta vem som vunnit den 5 april 2019. Priset hyllar varje år fotoboksutgivningen här i Sverige och den lycklige på prispallen mottager ett stipendium på 60 000 kronor.

Arrangör och skapare av priset är Fotoförfattarna i Svenska Fotografers Förbund. I år delas priset ut för tjugotredje gången – ända sedan 1996 har man arbetat för att sätta ljus på svensk fotoboksutgivning och lyfta fram kvalitet och yrkeskunskap.

Omslagsfoton: Tove Falk Olsson

Bland årets böcker hittar vi ämnen som Förintelsen, skam, arkitektur och natur.

De nominerade är …

Anna Clarén – När allt förändrades (Bokförlaget Max Ström), formgivning Henrik Nygren.

Helga Härenstam – In waiting for what is to come (Journal), formgivning Helga Härenstam.

Kalle Sanner – Lukas/Markus (Il’Editions & Blackbook Publications), formgivning Lundgren+Lindqvist.

Mikael Jansson – Witnesses. Överlevande från Förintelsen (Albert Bonniers Förlag), formgivning Greger Ulf Nilson.

Ulf Lundin – Monumentet (Galleri Magnus Karlsson), formgivning Waters Löwenhielm.

Vinnaren presenteras den 5 april klockan 18.30 på Hilton Slussen Stockholm. Då får vi också veta mer om övriga som nominerats när konferencier Ika Johannesson leder utdelningen och Jenny Aschenbrenner intervjuar hela gänget på scen.

Den här dagen infaller även årliga Svenska Fotoboksdagen, som uppmärksammar svensk fotoboksutgivning, och svenska fotografer och fotoboksförfattare. På plats på Hilton Slussen Stockholm har man marknad, föreläsningar och underhållning hela dagen. Gratis inträde.

De fem nominerade har utsetts av en jury bestående av Stefania Malmsten, formgivare; Po Tidholm, journalist och författare; Marie Nilsson, fotograf; Klara Källström, konstnär och fotograf; John S. Webb, fotograf.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

solve@dahlgren.net

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL