fbpx

Nu är nomineringarna till Svenska Fotobokspriset 2019 klara

Äntligen är det dags för Svenska Fotobokspriset 2019 och i år hittar vi en stor spridning bland de nominerade. Ämnena är allt från Förintelsen och skam, till arkitektur och natur.

Äntligen är det dags för Svenska Fotobokspriset 2019 och i år hittar vi stor spridning bland de nominerade. Ämnena rör allt från Förintelsen och skam, till arkitektur och natur.

I år är fem böcker nominerade till priset, och vi får veta vem som vunnit den 5 april 2019. Priset hyllar varje år fotoboksutgivningen här i Sverige och den lycklige på prispallen mottager ett stipendium på 60 000 kronor.

Arrangör och skapare av priset är Fotoförfattarna i Svenska Fotografers Förbund. I år delas priset ut för tjugotredje gången – ända sedan 1996 har man arbetat för att sätta ljus på svensk fotoboksutgivning och lyfta fram kvalitet och yrkeskunskap.

ANNONS
Omslagsfoton: Tove Falk Olsson

Bland årets böcker hittar vi ämnen som Förintelsen, skam, arkitektur och natur.

De nominerade är …

Anna Clarén – När allt förändrades (Bokförlaget Max Ström), formgivning Henrik Nygren.

Helga Härenstam – In waiting for what is to come (Journal), formgivning Helga Härenstam.

Kalle Sanner – Lukas/Markus (Il’Editions & Blackbook Publications), formgivning Lundgren+Lindqvist.

Mikael Jansson – Witnesses. Överlevande från Förintelsen (Albert Bonniers Förlag), formgivning Greger Ulf Nilson.

Ulf Lundin – Monumentet (Galleri Magnus Karlsson), formgivning Waters Löwenhielm.

Vinnaren presenteras den 5 april klockan 18.30 på Hilton Slussen Stockholm. Då får vi också veta mer om övriga som nominerats när konferencier Ika Johannesson leder utdelningen och Jenny Aschenbrenner intervjuar hela gänget på scen.

Den här dagen infaller även årliga Svenska Fotoboksdagen, som uppmärksammar svensk fotoboksutgivning, och svenska fotografer och fotoboksförfattare. På plats på Hilton Slussen Stockholm har man marknad, föreläsningar och underhållning hela dagen. Gratis inträde.

De fem nominerade har utsetts av en jury bestående av Stefania Malmsten, formgivare; Po Tidholm, journalist och författare; Marie Nilsson, fotograf; Klara Källström, konstnär och fotograf; John S. Webb, fotograf.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net

Stäng meny