fbpx

Michelle Obama-bok toppar listorna i 12 länder – däribland Sverige

Michelle Obama gör succé med sin historia. Pressfoto: Mille Mobley.

Michelle Obamas självbiografi Min historia är den mest sålda boken i år i USA. Den toppar även försäljningslistorna i UK, Sverige och ytterligare tio länder.

Inte ens framgångarna för de olika Trumpböckerna når upp i samma försäljningssiffror som Michelle Obamas Becoming (som är den engelska titeln) i USA. Boken har nu tryckts i över 3,4 miljoner exemplar bara i USA och Kanada där förlaget Penguin Random House säger att försäljningen passerat två miljoner exemplar (alla format).

Obama har toppat försäljningslistorna i USA de två senaste veckorna. Den är utgiven i 31 länder och har nått förstaplatsen i bland annat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Holland, Spanien, Danmark, Norge, Finland och Grekland, skriver Publishers Weekly och tillägger att boken tagit sig in på topplistorna även i Australien, Israel, Sydkorea, Taiwan och Sydafrika.

Hemma i Sverige är det Bonnierförlaget Forum som ger ut boken. Här har man hittills ”bara” tryckt 40 000 exemplar och även om försäljningen inte har nått samma höjder som i USA så har boken ändå varit den bäst säljande fackboken i Sverige (enligt Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningens statistik) de två senaste veckorna (12-25 november). Min historia knuffade exempelvis ner Zlatans Jag är fotboll från förstaplatsen.

ANNONS

Frågan är vilken fackbok som blir den mest sålda i julhandeln? Ytterligare en kandidat är Hans Roslings Factfulness som faktiskt låg tvåa förra veckan.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny