ANNONS

Antony Beevor och andra författare bojkottar Dubaifestival efter livstidsdom

Militärhistorikern och författaren Antony Beevor ställer in sin medverkan vid Dubai Lit Fest. Foto: Henrik Montgomery/TT

Flera brittiska författare bojkottar nästa års litteraturfestival i Dubai efter livstidsdomen mot den brittiske akademikern Matthew Hedges, rapporterar The Guardian.

Den 31-årige Hedges, som forskat om Förenade Arabemiratens säkerhetspolitik, greps på Dubais flygplats i maj och dömdes under veckan till livstids fängelse för spioneri i landet.

Bland dem som ställer in sin medverkan vid Dubai Lit Fest finns den världskände militärhistorikern Antony Beevor, BBC-journalisten Frank Gardner och romanförfattaren Sabine Durrant.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

I en intervju med The Guardian kallar Beevor domen för “en av de mest skandalösa attackerna mot akademisk frihet som vi upplevt i modern tid” och uppmanar både andra författare och allmänheten att låta bli att resa till landet.

Dubai Lit Fest, eller The Emirates Airlines festival of literature som den också kallas, är Mellanösterns största litteraturfestival och arrangeras varje år i mars. Evenemanget finansieras av det statliga flygbolaget Emirates.

Text: TT


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se