fbpx

Antony Beevor och andra författare bojkottar Dubaifestival efter livstidsdom

Militärhistorikern och författaren Antony Beevor ställer in sin medverkan vid Dubai Lit Fest. Foto: Henrik Montgomery/TT

Flera brittiska författare bojkottar nästa års litteraturfestival i Dubai efter livstidsdomen mot den brittiske akademikern Matthew Hedges, rapporterar The Guardian.

Den 31-årige Hedges, som forskat om Förenade Arabemiratens säkerhetspolitik, greps på Dubais flygplats i maj och dömdes under veckan till livstids fängelse för spioneri i landet.

Bland dem som ställer in sin medverkan vid Dubai Lit Fest finns den världskände militärhistorikern Antony Beevor, BBC-journalisten Frank Gardner och romanförfattaren Sabine Durrant.

I en intervju med The Guardian kallar Beevor domen för “en av de mest skandalösa attackerna mot akademisk frihet som vi upplevt i modern tid” och uppmanar både andra författare och allmänheten att låta bli att resa till landet.

Dubai Lit Fest, eller The Emirates Airlines festival of literature som den också kallas, är Mellanösterns största litteraturfestival och arrangeras varje år i mars. Evenemanget finansieras av det statliga flygbolaget Emirates.

ANNONS

Text: TT


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny