Högläsning av Handbok för superhjältar för över 50 000 barn under Nordisk litteraturvecka

Elias och Agnes Våhlund.

Som en del av projektet Nordisk litteraturvecka har Handbok för superhjältar av Elias och Agnes Våhlund valts ut som högläsningsbok för barn i åldern 5–11 år.

Under evenemanget Nordisk litteraturvecka som pågår 12–18 november 2018 får både barn, unga och vuxna lyssna till högläsning av utvalda böcker runtom i Norden, Baltikum och en del länder i resten av världen.

Tre böcker har valts ut under årets tema som är Hjältar i Norden: Första delen i Handbok för superhjältar (Handboken) av Elias och Agnes Våhlund för gruppen 5–11 år, norska författaren Simon Strangers De som inte finns för gruppen 12–17 år, och för vuxna Kungar av Island av den isländska författaren Einar Már Guðmundsson.

Enligt uppgift var det strax under 2500 skolor, bibliotek och förskolor som idag kl 9 på morgonen läste Agnes och Elias Våhlunds bok högt.

— Det känns fantastiskt roligt såklart. Det betyder att över 50 000 barn i över femton olika länder kommer att läsa Handbok för Superhjältar exakt samtidigt, säger Agnes Våhlund, illustratör, i ett pressmeddelande.

— Vi ångrar att vi inte kontaktade Guinness Book of Records. Det här måste ju bara vara något slags rekord. Vi är otroligt glada för och ödmjuka inför detta, säger Elias Våhlund, författare till böckerna om Lisa i serien Handbok för superhjältar.

Seriens tre första böcker Handboken, Röda masken och Ensam har än så länge sålt i 150 000 exemplar bara i Sverige. Den fjärde boken, Vargen kommer, släpps i december.

Nordisk litteraturvecka äger rum årligen i vecka 46. Projektet administreras av Föreningarna Norden och verkar för att sprida och manifestera högläsning, nordisk litteratur samt nordisk berättartradition.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL