fbpx

Hoi förlag ingår samarbete med låneplattformen Toborrow

Lars Rambe, vd Hoi Förlag. Foto: Conny Palmkvist.

Hybridförlaget Hoi har slutit ett avtal med låneplattformen Toborrow som kan erbjuda företagslån till de författare som får sina böcker antagna av förlaget.

Hoi förlag har en affärsmodell som innebär att författarna investerar i sina egna utgivningar. Investeringen som krävs är ofta minst 100 000 kronor, och förlaget har länge funderat på om det finns sätt att göra mer kapital tillgängligt för författarna. Nu ingår man ett exklusivt samarbete med företaget Toborrow som tillhandahåller lån till små och medelstora företag.

Det nya samarbetet innebär att Toborrow kommer att erbjuda författarna möjlighet att låna pengar via sina bolag på fördelaktiga villkor. Hoi Förlag fungerar som en garant för att bokprojekten som ska finansieras håller hög kvalitet med goda förutsättningar att bli framgångsrika.

ANNONS

– En viktig pusselbit faller nu på plats i vårt arbete med att utveckla bättre och mer moderna villkor för författarna. Den som klarar att finansiera sin utgivning hos oss på ett bra sätt bygger grunden för ett framgångsrikt författarskap och ett långt samarbete, konstaterar Lars Rambe, VD Hoi Förlag, i ett pressmeddelande.

Toborrow är en crowdlending-plattform där ett stort antal långivare, både företag och privatpersoner, får tillfälle att bidra till finansieringen av spännande verksamheter och projekt på bra villkor och med god säkerhet för de pengar som lånas ut.

– Att vara med och finansiera litteratur blir nytt och spännande för Toborrow och vi tror därför att det här samarbetet har alla förutsättningar att ge oss både fler långivare och låntagare inom kultursektorn. Det blir ett positivt inslag också i vår verksamhet, berättar Erik Arvidson, Head of Growth på Toborrow, i samma pressmeddelande.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny