Fyra litteraturfestivaler i norr samarbetar för att sprida nordisk litteratur

Fyra litteraturfestivaler startar ett samarbete kring en nordisk författarscen. Foto: iStock.

Fyra litteraturfestivaler i Sverige, Norge, Island och Finland har gått samman och bildat projektet Nordisk författarscen som ska hjälpa till att sudda ut de litterära gränserna i norr.

Fyra litteraturfestivaler i Sverige, Norge, Island och Finland har gått samman och bildat projektet Nordisk författarscen. Syftet är att öka kännedomen och närheten till grannländernas litteratur, genom att lyfta fram författare som nominerats till Nordiska rådets litteraturpris.

Projektet drivs av nätverket Littnord och består av de fyra litteraturfestivalerna Umeå internationella litteraturfestival, Vasa Littfest, Ordkalotten internationella litteraturfestival och Reykjavik International Literary Festival. Utvalda författare bland de nominerade bjuds in till festivalerna för att diskutera sina verk, så att böckerna kan nå en ny publik.

Premiären äger rum på Ordkalotten i Tromsö den 10 november, med den färöiska författaren Jóanes Nielsen och den finska poeten Susanne Ringell på plats.

Text: TT

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL