fbpx

Fyra litteraturfestivaler i norr samarbetar för att sprida nordisk litteratur

Fyra litteraturfestivaler startar ett samarbete kring en nordisk författarscen. Foto: iStock.

Fyra litteraturfestivaler i Sverige, Norge, Island och Finland har gått samman och bildat projektet Nordisk författarscen som ska hjälpa till att sudda ut de litterära gränserna i norr.

Fyra litteraturfestivaler i Sverige, Norge, Island och Finland har gått samman och bildat projektet Nordisk författarscen. Syftet är att öka kännedomen och närheten till grannländernas litteratur, genom att lyfta fram författare som nominerats till Nordiska rådets litteraturpris.

Projektet drivs av nätverket Littnord och består av de fyra litteraturfestivalerna Umeå internationella litteraturfestival, Vasa Littfest, Ordkalotten internationella litteraturfestival och Reykjavik International Literary Festival. Utvalda författare bland de nominerade bjuds in till festivalerna för att diskutera sina verk, så att böckerna kan nå en ny publik.

Premiären äger rum på Ordkalotten i Tromsö den 10 november, med den färöiska författaren Jóanes Nielsen och den finska poeten Susanne Ringell på plats.

ANNONS

Text: TT

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.