fbpx

Fyra litteraturfestivaler i norr samarbetar för att sprida nordisk litteratur

Fyra litteraturfestivaler startar ett samarbete kring en nordisk författarscen. Foto: iStock.

Fyra litteraturfestivaler i Sverige, Norge, Island och Finland har gått samman och bildat projektet Nordisk författarscen som ska hjälpa till att sudda ut de litterära gränserna i norr.

Fyra litteraturfestivaler i Sverige, Norge, Island och Finland har gått samman och bildat projektet Nordisk författarscen. Syftet är att öka kännedomen och närheten till grannländernas litteratur, genom att lyfta fram författare som nominerats till Nordiska rådets litteraturpris.

Projektet drivs av nätverket Littnord och består av de fyra litteraturfestivalerna Umeå internationella litteraturfestival, Vasa Littfest, Ordkalotten internationella litteraturfestival och Reykjavik International Literary Festival. Utvalda författare bland de nominerade bjuds in till festivalerna för att diskutera sina verk, så att böckerna kan nå en ny publik.

Premiären äger rum på Ordkalotten i Tromsö den 10 november, med den färöiska författaren Jóanes Nielsen och den finska poeten Susanne Ringell på plats.

ANNONS

Text: TT


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Stäng meny