fbpx

Eli Åhman Owetz byter förlag från Bokfabriken till HarperCollins Nordic

Författaren Eli Åhman Owetz. Foto: Håkan Owetz

Författaren Eli Åhman Owetz, känd för de populära böckerna i serien om Anna-Lisas antik, byter förlag när hon till våren kommer med sin nya roman Brevvännerna hos HarperCollins Nordic.

– Jag har länge haft ögonen på Eli som författare, och gillar verkligen hennes varma karaktärs- och miljöbeskrivningar. Brevvännerna är en upplyftande, vacker, rolig, träffsäker kärlekshistoria för läsare 40 plus, något jag tror att många längtar efter, säger HarperCollins Nordics förlagschef Carina Nunstedt i ett pressmeddelande där hon välkomnar Eli Åhman Owetz till förlaget.

Eli Åhman Owetz, 56, är författare, journalist och lantbrukardotter. Sedan några år tillbaka bor hon med sin man Håkan på föräldragården i den lilla byn i Roslagen där hon växte upp. Hon hade jobbat i tjugofem år som journalist innan hon satsade på författarskapet. 2013 kom Anna-Lisas Antik, den första populära boken av fyra i serien om Anna-Lisa som öppnade retrobutik. Senast var hon aktuell med Anna-Lisas val. Med nya romanen Brevvännerna tar hon ett nytt kliv i författarskapet.

– Jag ville skriva en riktig kärleksroman i ”You got mail”-anda. Samtidigt har Brevvännerna mer djup och mer allvar än mina tidigare romaner, säger Eli själv.

ANNONS

Hon gav under 2017 ut böckerna Anna-Lisas val och Hemma hos Bettan hos Bokfabriken.

I somras vann Eli Åhman Owetz tidningen Seniorens stora novelltävling.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.