fbpx

Eli Åhman Owetz byter förlag från Bokfabriken till HarperCollins Nordic

Författaren Eli Åhman Owetz. Foto: Håkan Owetz

Författaren Eli Åhman Owetz, känd för de populära böckerna i serien om Anna-Lisas antik, byter förlag när hon till våren kommer med sin nya roman Brevvännerna hos HarperCollins Nordic.

– Jag har länge haft ögonen på Eli som författare, och gillar verkligen hennes varma karaktärs- och miljöbeskrivningar. Brevvännerna är en upplyftande, vacker, rolig, träffsäker kärlekshistoria för läsare 40 plus, något jag tror att många längtar efter, säger HarperCollins Nordics förlagschef Carina Nunstedt i ett pressmeddelande där hon välkomnar Eli Åhman Owetz till förlaget.

Eli Åhman Owetz, 56, är författare, journalist och lantbrukardotter. Sedan några år tillbaka bor hon med sin man Håkan på föräldragården i den lilla byn i Roslagen där hon växte upp. Hon hade jobbat i tjugofem år som journalist innan hon satsade på författarskapet. 2013 kom Anna-Lisas Antik, den första populära boken av fyra i serien om Anna-Lisa som öppnade retrobutik. Senast var hon aktuell med Anna-Lisas val. Med nya romanen Brevvännerna tar hon ett nytt kliv i författarskapet.

– Jag ville skriva en riktig kärleksroman i ”You got mail”-anda. Samtidigt har Brevvännerna mer djup och mer allvar än mina tidigare romaner, säger Eli själv.

ANNONS

Hon gav under 2017 ut böckerna Anna-Lisas val och Hemma hos Bettan hos Bokfabriken.

I somras vann Eli Åhman Owetz tidningen Seniorens stora novelltävling.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny