Akademibokhandeln i samarbete med konstnären Lisa Larson

Akademibokhandeln börjar sälja produkter designade av Lisa Larson.

Från oktober 2018 börjar Akademibokhandeln sälja produkter inom anteckning och inredning designade av keramikern Lisa Larson – ytterligare en satsning på övrigt sortiment.

Lisa Larson är en av våra mest omtyckta och internationella välkända keramiska designers och hon är bland annat känd för sina fantasifulla djur. Nu ingår hon ett samarbete med Akademibokhandeln i en kollektion som består av anteckningsböcker, prints, magneter, väggkalender, mappar, tygkassar och kort. Produkterna ingår i Akademibokhandelns egna varumärke Kollektion Stora A och pryds av Lisa Larsons skisser av katter, hundar och blommönster.

– Det känns väldigt roligt att kunna presentera en unik kollektion i samarbete med en så stor och erkänd konstnär och designer som Lisa Larson. Mönster i form av katter, hundar och ett härligt snirklande blomstermönster på användbara produkter kommer att komplettera vårt sortiment och passa våra kunder perfekt säger, Cecilia Oseroff, Kategorichef övrigt sortiment Akademibokhandeln, i ett pressmeddelande.

Kort designade av Lisa Larson. Säljs på Akademibokhandeln från 18 oktober 2018.

– Det är roligt att samarbeta med ett företag i Sverige igen, efter de senaste årens alla internationella samarbeten, och särskilt med en så fin butikskedja som Akademibokhandeln, det är hedrande, säger Lisa Larson, i samma pressmeddelande.

Vi har tidigare skrivit om att Akademibokhandeln satsar på andra varor än böcker och för ganska exakt ett år sedan lanserade de exempelvis ett eget sortiment med prints designade av formgivarna Lotta Kühlhorn, Maria Holmer Dahlgren och Mia Nilsson. Då berättade Cecilia Oseroff att produkter som inte är böcker står för 30 procent av kedjans försäljning.

Det är tydligt att andra varor blir allt viktigare för bokhandeln. När de dessutom lanseras under egna varumärken gör det att butikerna kan skapa exklusiva produkter med sannolikt bättre marginal.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL