fbpx

Här är vinnarna av läromedelspriserna Lärkan och Lärkungen 2018

Priserna Lärkan och Lärkungen uppmärksammar läromedelsförfattare. Foto: iStock

Sveriges Läromedelsförfattares Förbund delar årligen ut priser till både etablerade och debuterande läromedelsförfattare. Här är 2018 års pristagare.

Priset Lärkan, med en prissumma på 50 000 kronor per kategori, delas ut i sex kategorier till etablerade författare. Priset gäller för medverkan i aktuella och i undervisningssammanhang väl fungerande läromedel eller i aktuell kurslitteratur, som getts ut i Sverige. Det är hela författargärningen som belönas.

Årets Lärkanpris i kategori Förskola tilldelas Linda Palm (har bland annat skrivit serien Kompisar, Natur & Kultur).
Årets Lärkanpris i kategori Lågstadium tilldelas Cecilia Augutis (har skrivit bland annat läromedelsserierna i engelska Magic! och Magic! Star, Studentlitteratur).
Årets Lärkanpris i kategori Mellanstadium tilldelas Eva Ingelsten och Lillemor Pollack (har skrivit serien Simsalabim som är ett läromedel i litteratur, Studentlitteratur).
Årets Lärkanpris i kategori Högstadium tilldelas Urs Göbel, Monica Gustafsson-Christensson och Hans Sölch (har skrivit Genau!, läromedelsserie i tyska, Sanoma utbildning).
Årets Lärkanpris i kategori Gymnasium tilldelas Fredrik Harstad (har skrivit läromedel i svenska som andraspråk och SFI, Gleerups utbildning).
Årets Lärkanpris i kategori Universitet/Högskola tilldelas Thomas Johansson (har skrivit kurslitteratur i pedagogik och närliggande ämnen, Liber).

ANNONS

Lärkungen är ett pris för debuterande författare som har skrivit ett läromedel för användning inom svensk utbildning. Prissumman är 25 000 kronor.

Priset tilldelas i år Katja Roselli (har skrivit läromedlet i spanska Dos semanas en julio, Natur & Kultur).

– Jag är oerhört glad och stolt över priset! Det betyder att fler än jag ser att språk handlar om annat än att bara stapla glosor och grammatik på varandra. Det handlar om kommunikation, mellanmänskliga relationer och känslor, säger Katja Roselli.

Priserna delas ut den 29 oktober kl. 13.00, på Skolforum, Östra scenen, Älvsjömässan i Stockholm.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny