fbpx

Budgivning om Netflix-grundaren Reed Hastings bok – men inte i Sverige

Netflix huvudkontor i Los Gatos, Kalifornien. Foto: iStock.

Netflix medgrundare Reed Hastings skriver en bok om företagets framgångsresa. Förskottet i USA överstiger en miljon dollar och även i Storbritannien öppnar förlagen plånboken. Men i Sverige är intresset svalt.

Netflix revolutionerade först videouthyrningen 1997 genom sin satsning på DVD och låta kunderna hyra film via postorder. Därefter krossade de sin egen affärsidé genom att bygga en tjänst för strömmad video som lanserades 2007.

Idag är det knappast någon som inte hört talas om Netflix. Företaget har idag över 130 miljoner användare över hela världen. Redan för två år sedan passerade de en miljon användare bara i Sverige.

ANNONS

Så det är inte konstigt att många är nyfikna på att läsa historien bakom Netflix – och därför skriver nu en av grundarna, Reed Hastings, en bok som ges ut av Penguin i USA nästa år. Inte för att Hastings behöver pengarna (han är god för sådär fyra miljarder dollar) men förskottet är enligt uppgift över en miljon dollar.

Även i Storbritannien är intresset stort för Hastings bok. The Bookseller rapporterar om budgivning mellan flera förlag och att Ebury betalat ett förskott på ett ”högre sexsiffrigt belopp” i pund.

Men i Sverige verkar intresset för boken hittills svalt och ingen budgivning har kommit igång kring de svenska rättigheterna, enligt uppgifter till Boktugg. Trots att boken i USA förväntas bli en av de stora titlarna inom affärslitteratur.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny