ANNONS

Mondial rekryterar Emma Ulvaeus

Emma Ulvaeus, nyanställd på Mondial. Foto: Max Brouwers

Emma Ulvaeus, tidigare Fri Tanke förlag och Max Ström, börjar i mitten av augusti jobba tillsammans med Simon Brouwers och Olle Grundin på Mondial.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

Förlaget Mondial anställer Emma Ulvaeus, som kommer närmast från marknadsavdelningen på bokförlaget Max Ström. Tidigare har hon varit operativ förlagschef på Fri Tanke förlag. Hon börjar sitt nya jobb den 13 augusti.

– Det blir en ganska fri tjänst, berättar Emma Ulvaeus för Boktugg. På ett mindre förlag får man rycka in där det behövs, vilket ofta är lite överallt. 

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Mondial?
– Jag tycker att Mondial är ett av de mest spännande förlagen just nu. Vad Olle och Simon har lyckats med det första året är imponerande. Jag har erfarenheter från Fri Tanke av att vara med från början och bygga ett förlag och det är det roligaste och mest givande man kan göra, så det känns jättekul att få vara med om det igen, säger Emma. 

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?
– Att få vara med och bidra till att Mondial växer, och att få jobba med höstens utgivning nu närmast. Mycket spännande titlar på gång!

Vilken typ av böcker läser du allra helst?
– Jag älskar egentligen alla genrer, det beror på vad jag är på för humör, säger Emma Ulvaeus. Men om jag måste välja får det bli en riktigt bra roman. Lena Andersson är en favorit. 

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL