fbpx

Mondial rekryterar Emma Ulvaeus

Emma Ulvaeus, nyanställd på Mondial. Foto: Max Brouwers

Emma Ulvaeus, tidigare Fri Tanke förlag och Max Ström, börjar i mitten av augusti jobba tillsammans med Simon Brouwers och Olle Grundin på Mondial.

Förlaget Mondial anställer Emma Ulvaeus, som kommer närmast från marknadsavdelningen på bokförlaget Max Ström. Tidigare har hon varit operativ förlagschef på Fri Tanke förlag. Hon börjar sitt nya jobb den 13 augusti.

– Det blir en ganska fri tjänst, berättar Emma Ulvaeus för Boktugg. På ett mindre förlag får man rycka in där det behövs, vilket ofta är lite överallt. 

ANNONS

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Mondial?
– Jag tycker att Mondial är ett av de mest spännande förlagen just nu. Vad Olle och Simon har lyckats med det första året är imponerande. Jag har erfarenheter från Fri Tanke av att vara med från början och bygga ett förlag och det är det roligaste och mest givande man kan göra, så det känns jättekul att få vara med om det igen, säger Emma. 

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?
– Att få vara med och bidra till att Mondial växer, och att få jobba med höstens utgivning nu närmast. Mycket spännande titlar på gång!

Vilken typ av böcker läser du allra helst?
– Jag älskar egentligen alla genrer, det beror på vad jag är på för humör, säger Emma Ulvaeus. Men om jag måste välja får det bli en riktigt bra roman. Lena Andersson är en favorit. 

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.