ANNONS

Amazon ska förvandla ”Ur varselklotet” av Simon Stålenhag till tv-serie

Bild från Ur Varselklotet av Simon Stålenhag.

Nu blir konstboken Tales from the Loop (Ur Varselklotet) av Simon Stålenhag tv-serie i USA. Det är Amazon som ligger bakom och serien släpps samtidigt i över 200 länder – däribland Sverige.

Boktugg har tidigare skrivit om den internationellt hyllade konstnären och författaren Simon Stålenhags retrofuturistiska konstbok Tales from the Loop (svensk titel: Ur Varselklotet). Inte minst i samband med framgångsrika crowdfunding-lanseringar av hans böcker.

Nu är det klart att Tales from the loop blir tv-serie i USA. Amazon Studios har beställt en dramaserie baserad på Simon Stålenhags debutbok, utgiven av Fria Ligan förlag.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

Ja, jag vill bli Boktugg Supporter!

Bilderna i boken som skildrar ett alternativt 1980-tals Sverige befolkat av fantastiska maskiner och främmande varelser har hyllats över hela världen för en unik atmosfär som är igenkänningsbar och samtidigt helt världsfrämmande. I Ur Varselklotet berättar Simon Stålenhag om världen i maskinernas skugga, genom minnen och anteckningar från ungdomar som levde i Slingans landskap.

Fria Ligan har gett ut både den hyllade konstboken och det prisbelönta rollspelet Ur Varselklotet samt konstböckerna Flodskörden och Passagen av Simon Stålenhag.

ANNONS

Amazon planerar en första säsong på totalt åtta avsnitt för Tales from the Loop i samarbete med Fox 21 TV Studios och Amazon Studios. Mark Romanek (Never let me go, One hour photo) kommer att regissera första avsnittet av serien, samt exekutivt producera de resterande avsnitten. Nathaniel Halpern (Legion och The killing) kommer att vara manusförfattare. Svenska filmbolaget Indio kommer att producera serien. Tv-serien spelas in i Kanada av det svenska filmbolaget Indio för mediejätten Amazon och tv-serien kommer att släppas samtidigt i över 200 länder – varav Sverige är ett.

Tales from the Loop blir faktiskt Simon Stålenhags andra bok som säljs till en stor amerikansk aktör för filmatisering. I december avslöjades det att Simon Stålenhags nya konstbok Passagen (engelsk titel: The Electric State) blir storfilm i Hollywood. Russo-bröderna (Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War) köpte filmrättigheterna och Andy Muschietti (filmen Det, en av förra årets största filmframgångar), väntas regissera filmen. Boken gavs ut av Fria Ligan förlag i december 2017, efter en rekordartad Kickstarter-kampanj förra sommaren som drog in över 3 miljoner kronor från backers över hela världen.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL