fbpx

Sommarvärmen gynnar Akademibokhandelns pocketförsäljning – här är topp 20

Många gillar att läsa pocketböcker på sommaren, vilket syns på försäljningssiffrorna. Foto: iStock

Försäljningen av pocketböcker ökar alltid under sommaren men i år tog den fart ovanligt tidigt tack vare den varma försommaren, konstaterar Akademibokhandeln. Storsäljare i maj-juni är Malin Persson Giolito, Niklas Natt och Dag och Whitehead Colson.

Traditionellt sett fördubblas Akademibokhandelns pocketförsäljning under juni till augusti, skriver Akademibokhandeln i ett pressmeddelande. Tack vare värmerekordet i maj satte pocketförsäljningen igång tidigare än vanligt i år.

– Det är oerhört positivt att sommarläsningen kommer igång tidigare och att högsäsongen för pocketköp förlängs. Vi har ökat vår försäljning av pocketböcker i maj och juni, där maj stod för en signifikant ökning, säger Anna Austin, kategorichef på Akademibokhandeln.

ANNONS

Förutom en tydlig ökning av pocketböcker generellt ser bokhandelskedjan även att försäljningen av facklitteratur ökar just nu.

– I sommar kommer många inte bara läsa en hårdkokt deckare eller feelgood-roman utan även förkovra sig i faktaböcker. Vi ser en ökning i kategorin fakta där bland annat böcker som Factfulness, Omgiven av idioter, Hjärnstark, Sapiens, Homo Deus och Liv 3.0 är titlar som säljer bra. Det är glädjande att våra kunder vill ha både läsäventyr och stilla sin kunskapstörst i sommarvärmen, avslutar Anna Austin.

Akademibokhandelns topp 20 pocket maj-juni 2018

1. Bara ett barn, Persson Giolito Malin
2. 1793, Natt och Dag Niklas
3. Den underjordiska järnvägen, Whitehead Colson
4. Patrioterna, Engman Pascal
5. Den svavelgula himlen, Westö Kjell
6. Omgiven av idioter: hur man förstår dem som inte går att förstå, Erikson Thomas
7. Den lilla bokhandeln runt hörnet, Colgan Jenny
8. Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna, Hansen Anders
9. Strandcaféet, Diamond Lucy
10. Ditt liv och mitt, Axelsson Majgull
11. Selfies, Adler-Olsen Jussi
12. Bakom din rygg, Sarenbrant Sofie
13. Allt jag önskade, Dillon Lucy
14. Pappas pojke, Schepp Emelie
15. Visselblåsaren, Grisham John
16. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, Anyuru Johannes
17. Under radarn, Child Lee
18. Det förlorade barnet. Bok 4 medelålder och åldrande, Ferrante Elena
19. Hjärtslagen i Rosengädda, Hamberg Emma
20. Tre minuter, Roslund & Hellström

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.