fbpx

Flera personer från bokbranschen utsedda till Näringslivets Superkommunikatörer

Simon Brouwers och Olle Grundin, Sara Danius (foto: Thron Ullberg), Jonas Tellander och Emelie Schepp (foto: Eva Lindblad) är alla utsedda av Resumé till Näringslivets Superkommunikatörer 2018.

Olle Grundin och Simon Brouwers, som driver förlaget Mondial, är två av namnen på Resumés lista över årets 150 superkommunikatörer. Övriga med anknytning till bokbranschen är bland annat Jonas Tellander, Sara Danius och Emelie Schepp.

Tidningen Resumé har för sjätte året i rad utsett ”Näringslivets 150 Superkommunikatörer”.  Listan på 150 namn är indelad i fem kategorier och spänner över en mängd branscher och verksamheter. De utsedda är allt ifrån artister och influencers till företagsledare. Även förra året fanns det flera författare på listan.

”I en värld där alla uttalanden och handlingar nagelfars har kommunikation aldrig varit viktigare. För att hylla de röster som på allra bästa sätt utnyttjar den till att göra gott presenterar Resumé 2018 års vinnare i Näringslivets 150 Superkommunikatörer”, skriver Resumé.

ANNONS

På listan finns ett antal personer som på ett eller annat sätt har anknytning till bokbranschen, däribland Mondials grundare Olle Grundin och Simon Brouwers som har kvalificerat sig till plats 11 i kategorin kultur & nöje. Förutom Storytel är Mondial det enda förlag som har uppmärksammats, vilket säger något om hur väl förlaget har lyckats etablera sig på kort tid. De startade i början av 2017 och har sedan dess gett ut flera uppmärksammade titlar av bland annat Stephen Hawking, Bill Clinton och Jordan B Peterson.

Vad betyder den här placeringen för er?
– Att vi har ännu en anledning att dricka bubbel! Skämt åsido, det är alltid kul att uppmärksammas för det man gör, säger Simon Brouwers till Boktugg.

Betraktar ni er som kommunikatörer?
– Tänkte faktiskt på det när vi fick utnämningen. Och jo, det gör vi nog, på något sätt – vi bestämmer ju faktiskt vad vi vill kommunicera, hur vi vill kommunicera det och när. I samråd med många andra, förstås.

ANNONS

På första plats i kategorin kultur & nöje, där bokbranschen är mest representerad, ligger Sara Danius.

– Oväntat, men att Horace knep plats nummer nio var nog ännu mer oväntat, säger Simon Brouwers.

Här nedan har vi samlat de utsedda med anknytning till bokmarknaden (med reservation för att vi kan ha missat någon som har skrivit en bok). Siffran indikerar placering från 1–30 inom kategorin. Och här finns hela Resumés lista på alla 150 namn.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

Kategori Företag

1. Petter Stordalen, investerare och hotellmagnat som ligger i täten när det kommer till att bygga relationer mellan Sverige och Norge. Startade tidigare i år en förlagskoncern i Norge.
9. Azita Shariati, vd Sodexo och författare till Hela bilden.

Kategori Kommunikation

18. Daniel Redgert, grundare till pr-byrån Redgert Comms och författare till Vem fan är han??
25. Linda Skugge, journalist och författare till 45 – Morbus Addison som beskriver sjukdomen Addisons.
29. Christina Knight, copywriter och författare till Not buying it: an ad woman’s guide to a new era of advertising.

Kategori Kultur & nöje

1. Sara Danius, ständig sekreterare i Svenska Akademien.
2. Lena Andersson, författare och fristående kolumnist i Dagens Nyheter som står för vanlighet, klokskap och erfarenhet i en för-twittrad värld.
5. Jonas Tellander, vd på Storytel som utmanar Amazon.
7. Emelie Schepp, författare och Sveriges mest framgångsrika egenutgivare.
9. Ebba Witt-Brattström & Horace Engdahl, årets mest kommunicerade skilsmässa.
11. Olle Grundin & Simon Brouwers, grundarna till förlaget Mondial som gett ut flera uppmärksammade gräv- och debattböcker.
12. Alexandra Pascalidou, programledare, författare och huvudredaktör för boken MeToo – så går vi vidare.
19. Thomas Erikson, föreläsare och författare till Omgiven av idioter och Omgiven av psykopater.
21. Elaine Eksvärd, retorikexperten och författaren som med sin bok Medan han lever blev barnrättskämpe.

Kategori Medier

4. Jennifer Wegerup, journalist och författare som pratar #metoo.
11. Therese Lindgren, Youtuber med över 600 000 följare som pratar om psykisk ohälsa om veganism. Har skrivit succéböckerna Ibland mår jag inte så bra och Vem bryr sig?.
22. Marianne Rundström, journalist och författare som efter 22 år på SVT sa upp sig i protest och började frilansa på bland annat News55.
24. Alexander Bard, debattör, författare och föreläsare.

Kategori Myndigheter, organisationer och ideell sektor

1. Ida Östensson, grundare av jämställdhetsstiftelsen Make Equal och initiativtagare till FATTA som arbetar för en samtyckeslagstiftning och författare till Allt vi inte pratar om, gick från Metoo till I will.
6. Alfred Skogberg, journalist, författare och grundare till Suicide Zero.
13. Hédi Fried, förintelseöverlevere vars minnen behövs mer än någonsin. Författare till flera böcker, däribland Frågor jag fått om förintelsen.
14. Ola Rosling & Anna Rosling Rönnlund, författare till vårens storsäljare Factfulness, medgrundare till stiftelsen Gapminder och Trendalyzer.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.