Testa ljudbokstjänsterna och njut av en ljudbok sommaren 2018

Passa på att testa ljudbokstjänsterna i sommar och njut av en bra ljudbok ...

Boktugg tipsar dig om ett par fina ljudböcker sommaren 2018. Finns det något bättre än att slappa med en bra bok? Nej, särskilt inte om det är audiobok. Gör den här sommaren till din bästa lässommar någonsin …

[Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Storytel, BookBeat och Nextory]

Visst hör läsning sommaren till! Särskilt i Sverige där vädret inte alltid är något att hurra över och där man får krypa ihop på balkongen eller verandan och skapa sitt eget mys. Sommaren är också tiden då vi köper på oss en del pocketböcker, som vi tänker att vi ska försöka hinna njuta av. Men det går att göra det lättare för sig också. Att lyssna på en riktigt bra ljudbok i skuggan är ju den ultimata avslappningen.

För att göra det lite enklare för dig har vi samlat ihop ett gäng riktigt bra tips till dig som vill slippa leta upp böckerna också, och om du är sugen på att få veta vad skillnaden är på de olika tjänsterna kan du läsa vårt test här.

Vill du gå rakt på sak? Prova dig fram mellan de olika tjänsterna på egen hand och se vilken som är bäst – du kan bli gratis medlem under en viss tid och skapa dig en egen uppfattning.

Storytel
Prova Storytel utan kostnad i 14 dagar >>

Nextory
Prova Nextory fritt i 14 dagar >>

BookBeat
Prova Bookbeat gratis 14 dagar >>

Tio ljudbokstips för lata dagar sommaren 2018

1. Hur jag lärde mig förstå världen av Hans Rosling

”Det här är en bok som innehåller ytterst få siffror. Istället handlar den om möten med människor som öppnat mina ögon.” – Hans Rosling Det var fakta som hjälpte honom att förklara hur världen fungerar. Men det var nyfikenhet och engagemang som gjorde Hans Rosling till vår tids mest folkkära forskare. Hur jag lärde mig förstå världen är Hans Roslings egen berättelse om hur en ung man från enkla omständigheter kunde använda vetenskapen för att ta sig ut i världen och förklara den på nytt.

Han skriver öppet och personligt om sitt liv och sina svåraste beslut – oavsett om de fattades på akutmottagningen i Moçambique, med makthavarna i Davos eller i den egna familjevardagen. I samarbete med journalisten Fanny Härgestam har Hans Rosling skrivit sina memoarer med samma berättarglädje som fick en hel värld att lyssna när han talade.

2. Du är inte ensam av Joakim Lundell

Joakim Lundells självbiografi ’Monster’ blev en av förra årets mest sålda och uppmärksammade böcker. Nu är Sveriges största ’influencer’ tillbaka med den självklara uppföljaren, ’Du är inte ensam’, som tar vid där den förra boken slutade. Om Joakim Lundell i Monster gjorde upp med barndomsåren och sin mamma, så berättar han i den nya boken för första gången om hur det är att leva med diagnoserna Aspergers syndrom och ADD.

Vi får följa med bakom kamerorna under ’pranksen’ i de egna YouTube-kanalerna och under ’reality-tv’-inspelningarna – på inställda bröllopsresor, på storbråk med cheferna för ett av Sveriges största medieimperier – och under Joakims många och plötsliga infall som ibland leder rakt ner i avgrunden. Men här växer det också fram en berättelse om hur Joakim och frun Jonna Lundell, under en tid då de båda är skuldsatta och arbetslösa, bestämmer sig för att bli större och mer inflytelserika än Sveriges samtliga tv-produktionsbolag och hur de mot alla odds faktiskt lyckas med det.

3. Så lärde jag mig att älska min kropp av Linda-Marie Nilsson

När Linda-Marie Nilsson lade upp en bild på sig själv i bikini blev det en världsnyhet. Kroppsaktivismen eller kroppspositivismen handlar om att alla har rätt till sin kropp och om att vara nöjd med sin kropp som den är, trots samhällets skeva ideal. Med hashtaggen #allastorlekarärvackra fortsätter hon att inspirera sina följare. Alltid med en stor portion humor, som i klippet där hon testar produkter för att låren inte ska gnida mot varandra. Eller när hon listar ”50 saker som tjocka är trötta på att höra”. Att hennes budskap behövs är det många som vittnar om.

Bland hennes många fans hittar vi de unga tjejerna som inte vågar klä om på gympan men även äldre kvinnor som aldrig visar sig i baddräkt på stranden. Föräldrar söker också hennes råd kring hur de ska prata kroppsideal med sina barn. Nu har Linda-Marie Nilsson skrivit en peppande och inspirerande självhjälpsbok för att hjälpa fler att älska sig själva. Hon delar generöst med sig av sin egen historia men ger också massor av konkreta tips, allt från hur man hittar rätt kläder till hur man hanterar kroppshat på nätet.

Storytel
Prova Storytel utan kostnad i 14 dagar >>

Nextory
Prova Nextory fritt i 14 dagar >>

BookBeat
Prova Bookbeat gratis 14 dagar >>

4. Häxan av Camilla Läckberg

Häxan är den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier. När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder.

Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten. Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara? Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen.

Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.

5. Omgiven av idioter av Thomas Erikson

Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger – hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium? Välkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser – möjligen även en eller annan åh nej-upplevelse – och med lite flyt är det inte du som är idioten. Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga dig.

Jag garanterar att du radikalt kommer att minska mängden idioter i din omgivning, hälsar Thomas Erikson. Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikations­stilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen – dålig kommunikation.

Och den ger dig som läsare svaret på frågan: vad gör jag åt det? Efter att ha läst boken kommer ingenting att se ut som förr. Thomas Erikson är beteendevetare, coach, föreläsare, ledarskapstränare och författare. Han driver en konsultverksamhet med fokus på att förändra beteenden inom olika typer av organisationer, och coachar ett antal chefer varje år inom det svenska näringslivet.

6. Det är något som inte stämmer av Martina Haag

I en öde dal i nationalparken, längst bort från vandringsleden, ligger en ensam grå fjällstuga. Här flyttar Petra in i slutet av säsongen för att försöka komma över det största svek som någonsin drabbat henne. Petra, som aldrig har trivts med att vara själv, hoppas att en månad långt ifrån internetuppkoppling och mobiltäckning ska kunna ge distans till det som har hänt och få henne att komma vidare i livet.

Till en början är hon orolig att vara helt avskärmad från mänskligheten. När man inte har någon att prata med, hör man väldigt noga vad man själv tänker. Eller finns det något därute, som faktiskt är mycket värre än ensamheten? Det är något som inte stämmer är en roman om lögner och otrohet, hundraåriga björnfällor och otröstlig barngråt i mörkret. Om tama järvar med eldkastare och en bottenfrusen sjö i september, och hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre.

7. Nådastöten av Christina Larsson

När en 86-årig man i lägenhetskomplexet Pennygången hittas död, inlåst i en klädkammare visar rättsläkarundersökningen att han legat där i ett halvår efter att ha svultit ihjäl. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman har precis återvänt till jobbet efter en lång sjukskrivning. Därför blir det kriminalinspektör Karin Falk som får leda mordutredningen och Ingrid får i uppdrag att bistå henne.

Samtidigt inleds Landsbygdsmässan i Göteborg under stort säkerhetspådrag sedan landsbygdsministern utsatts för mordhot. Bönder demonstrerar mot att starka krafter inom matindustrin tillåts styra och pressa priserna på mjölk och andra jordbruksråvaror utan att politikerna ingriper. I samband med mässan hyr Ingrid ut sitt hus till NOA, Nationella Operativa Avdelningen, som sköter säkerheten.

Det får ödesdigra konsekvenser och snart är hon indragen i ett livsfarligt spel där hon inte längre vet vem hon kan lita på. Nådastöten är en bok om relationer, diaboliskt maktspel och mord som skakar Sverige. Det är den femte boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg. Colorized Audio är ett ljudformat deluxe framtaget av ljudstudion Read Out Loud i samarbete med förlaget Word Audio Publishing International (WAPI). Formatet är en expanderad ljudupplevelse med dialoger, ljudeffekter, berättarröst och musik. Produktion: Read Out Loud

8. De sju nycklarna av Åsa Schwartz

Rebecka vaknar av att en pistol pressas mot huvudet och att någon väser ’The key’ i örat. I rummet bredvid sover hennes två barn. Rebecka är en av sju internationella IT-profiler som bär nyckeln till internet. De träffas en gång i kvartalet i Washington för att uppdatera systemet som styr trafiken på internet. Om de inte gör det, kommer nätet gå ner och alla moderna samhällen gå under.

När nyckelbärare efter nyckelbärare blir utsatta för attentat, förstår Rebecka att hon måste gå under jorden. Med sina extrema hackerkunskaper gör hon och hennes följeslagare allt för att lösa gåtan. Spåren pekar åt alla håll: kinesiska underrättelsetjänsten, nynazistiska organisationer och NSA. Åsa Schwarz är tillbaka med en intelligent och gastkramande thriller i hackermiljö. De sju nycklarna till internet finns i verkligheten, och en av bärarna är svenska.

Storytel
Prova Storytel utan kostnad i 14 dagar >>

Nextory
Prova Nextory fritt i 14 dagar >>

BookBeat
Prova Bookbeat gratis 14 dagar >>

9. Selfies av Jusi Adler-Olsen

Avdelning Q håller som vanligt till i Köpenhamnspolisens källarrum, men står nu inför stora utmaningar. Dels vad gäller arbetet, men också på det personliga planet. Gruppens sammanhållande länk Rose har nämligen sjunkit ner i en psykos vars trådar leder långt tillbaka in ett mörkt förflutet. Ett förflutet där ett grymt brott kan ha begåtts.

Det har kommit ledningen till känna att uppklarningsstatistiken för Avdelning Q ligger långt under det förväntade. Utan Roses hjälp måste de tre återstående medlemmarna – den karismatiske ledaren Carl Mörk, mystiske Assad och det senaste tillskottet Gordon – kämpa för att övertyga dem om att de ska få fortsätta sitt arbete.

Samtidigt hittas en äldre kvinna mördad i Kongens Have och en galen bilist har inlett en dödlig jakt på unga kvinnor, medan nya brott planeras på en helt annan plats. Har händelserna ingenting med varandra att göra, eller finns ett samband begravt någonstans?

10. Det hänger en ängel ensam i skogen av Samuel Björk

Mordutredaren Mia Krüger har lämnat polisen och bosatt sig på en ö. Dit kommer hennes gamle kollega, den godmodige kriminalkommissarien Holger Munch, för att övertala henne att återvända till jobbet. Han behöver hennes hjälp i ett skrämmande och besynnerligt fall. En flicka har hittats hängande livlös i skogen med en skolväska på ryggen och en lapp om halsen: ”Jag reser ensam.” Mycket pekar på att den hänsynslösa mördaren kommer att slå till igen och Krügers efterforskningar leder till ett sex år gammalt fall där ett spädbarn kidnappats från en förlossningsklinik.

Men utredningen blir mer personlig än vad Munch och Krüger har tänkt sig. Och snart går det upp för dem att de själva blivit en bricka i mördarens cyniska dödsspel. Det hänger en ängel ensam i skogen är en gastkramande thriller som håller läsaren i ett järngrepp från första till sista sidan. Såld till 21 länder. Stor succé i Norge där den blev nominerad till Bokhandlerprisen 2013.

Storytel
Prova Storytel utan kostnad i 14 dagar >>

Nextory
Prova Nextory fritt i 14 dagar >>

BookBeat
Prova Bookbeat gratis 14 dagar >>

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL