Äntligen kommer författaren till Boktjuven med en ny roman

Markus Zusak Foto:© Page Thirteen

Vi har fått vänta länge, men nu är det dags. I oktober 2018 släpps Markus Zusaks nya roman, om en dysfunktionell familj och en ung pojkes stora hemlighet. 

Boktjuven blev en stor framgång för författaren Markus Zusak, och filmatiseringen blev även den en succé över hela världen. Detta trots det sorgliga och djupa ämnet.

En ung flicka förlorar sin bror på tåget till Molching och när hon kommer fram till sina fosterföräldrar är hon djupt tagen. På plats ser hon hur nazismen breder ut sig samtidigt som hon växer upp i en destruktiv omgivning.

Den märkliga räddningen består av en judisk boxare, Max, som lär henne läsa. Och det är i just orden hon hittar en fristad. Detta leder senare till att hon börjar stjäla böcker och skriva själv.

En historia som hela världen tog till sig. Och ja, en stor framgång ska ju följas av en annan stor framgång, och nu har Markus Zusak avslutat sin nya bok. Det tog sin tid, med tanke på att den tagit honom tio år att skriva.

Den engelska titeln är Bridge of Clay, och ska enligt förhandsinformationen handla om en familj som håller på att falla samman, och det ska även finnas en viss hemlighet inblandad.

Enligt förlaget ska boken dock ha varit värd att vänta på och innehåller Zusaks alla viktiga ingredienser. Enligt ett pressmeddelande är verket originellt, ambitiöst och djupt berörande.

Boken släpps på engelska i oktober, så håll ögonen öppna.

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL