fbpx

Äntligen kommer författaren till Boktjuven med en ny roman

Markus Zusak Foto:© Page Thirteen

Vi har fått vänta länge, men nu är det dags. I oktober 2018 släpps Markus Zusaks nya roman, om en dysfunktionell familj och en ung pojkes stora hemlighet. 

Boktjuven blev en stor framgång för författaren Markus Zusak, och filmatiseringen blev även den en succé över hela världen. Detta trots det sorgliga och djupa ämnet.

En ung flicka förlorar sin bror på tåget till Molching och när hon kommer fram till sina fosterföräldrar är hon djupt tagen. På plats ser hon hur nazismen breder ut sig samtidigt som hon växer upp i en destruktiv omgivning.

ANNONS

Den märkliga räddningen består av en judisk boxare, Max, som lär henne läsa. Och det är i just orden hon hittar en fristad. Detta leder senare till att hon börjar stjäla böcker och skriva själv.

En historia som hela världen tog till sig. Och ja, en stor framgång ska ju följas av en annan stor framgång, och nu har Markus Zusak avslutat sin nya bok. Det tog sin tid, med tanke på att den tagit honom tio år att skriva.

Den engelska titeln är Bridge of Clay, och ska enligt förhandsinformationen handla om en familj som håller på att falla samman, och det ska även finnas en viss hemlighet inblandad.

ANNONS

Enligt förlaget ska boken dock ha varit värd att vänta på och innehåller Zusaks alla viktiga ingredienser. Enligt ett pressmeddelande är verket originellt, ambitiöst och djupt berörande.

Boken släpps på engelska i oktober, så håll ögonen öppna.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.