fbpx

Lina Rydén Reynols ny förläggare på Albert Bonniers Förlag

Lina Rydén Reynols går från att vara redaktör till förläggare på Albert Bonniers Förlag.

Albert Bonniers Förlag har anställt Lina Rydén Reynols, tidigare redaktör på förlaget, som förläggare. Hon kommer bland annat att ansvara för poesiutgivningen.

Lina Rydén Reynols är sedan 2 maj ny förläggare på Albert Bonniers Förlag. Hon har jobbat i förlagsbranschen på olika sätt under tio års tid – sedan 2015 som redaktör på Albert Bonniers Förlag och innan dess på Bokförlaget Tranan. Hon har även varit med och startat och drivit Stockholms litteraturmässa.

– Jag är glad att jag har erfarenheter från så olika delar av fältet, det har jag hela tiden glädje av och användning för i mitt arbete, säger Lina Rydén Reynols i ett pressmeddelande.

ANNONS

I rollen som förläggare kommer Lina bland annat vara ansvarig för Albert Bonniers poesiutgivning.

– Det finns en stark poesitradition på förlaget som jag vill förvalta, samtidigt som det är viktigt att tänka framåt och på nya sätt, säger Lina. Min ambition är att Albert Bonniers Förlags utgivning ska spegla det dynamiska skeende som poesin befinner sig i, och även vara med och bidra till den utvecklingen på olika sätt. Jag upplever också ett ökande intresse för just poesin, framförallt bland unga. Det vill jag ta tillvara på. Jag vill också gärna arbeta aktivt för att nå ut med poesin på ett lite bredare sätt.

Daniel Sandström, litterär chef på Albert Bonniers Förlag, säger i pressmeddelandet:

– Med Lina Rydén Reynols är lyrikutgivningen på Albert Bonniers Förlag nu i händerna på en förläggare som har näsan, nätverket och nyfikenheten att ta utgivningen till en helt ny nivå. Detta är ett fält som kräver både traditionsmedvetenhet och nytänkande – med Lina vid rodret så får vi detta, samt ett engagemang som kommer att berika hela förläggarkåren på AB.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny