Lina Rydén Reynols ny förläggare på Albert Bonniers Förlag

Lina Rydén Reynols går från att vara redaktör till förläggare på Albert Bonniers Förlag.

Albert Bonniers Förlag har anställt Lina Rydén Reynols, tidigare redaktör på förlaget, som förläggare. Hon kommer bland annat att ansvara för poesiutgivningen.

Lina Rydén Reynols är sedan 2 maj ny förläggare på Albert Bonniers Förlag. Hon har jobbat i förlagsbranschen på olika sätt under tio års tid – sedan 2015 som redaktör på Albert Bonniers Förlag och innan dess på Bokförlaget Tranan. Hon har även varit med och startat och drivit Stockholms litteraturmässa.

– Jag är glad att jag har erfarenheter från så olika delar av fältet, det har jag hela tiden glädje av och användning för i mitt arbete, säger Lina Rydén Reynols i ett pressmeddelande.

I rollen som förläggare kommer Lina bland annat vara ansvarig för Albert Bonniers poesiutgivning.

– Det finns en stark poesitradition på förlaget som jag vill förvalta, samtidigt som det är viktigt att tänka framåt och på nya sätt, säger Lina. Min ambition är att Albert Bonniers Förlags utgivning ska spegla det dynamiska skeende som poesin befinner sig i, och även vara med och bidra till den utvecklingen på olika sätt. Jag upplever också ett ökande intresse för just poesin, framförallt bland unga. Det vill jag ta tillvara på. Jag vill också gärna arbeta aktivt för att nå ut med poesin på ett lite bredare sätt.

Daniel Sandström, litterär chef på Albert Bonniers Förlag, säger i pressmeddelandet:

– Med Lina Rydén Reynols är lyrikutgivningen på Albert Bonniers Förlag nu i händerna på en förläggare som har näsan, nätverket och nyfikenheten att ta utgivningen till en helt ny nivå. Detta är ett fält som kräver både traditionsmedvetenhet och nytänkande – med Lina vid rodret så får vi detta, samt ett engagemang som kommer att berika hela förläggarkåren på AB.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL