fbpx

Jacqueline Woodson ges ut på svenska av Natur & Kultur

Jacqueline Woodson, mottagare av ALMA-priset 2018. Foto: Marty Umans

ALMA-priset 2018 tilldelades den amerikanska författaren Jacqueline Woodson. Nu är det klart att det blir Natur & Kultur som kommer att ge ut henne på svenska.

I slutet av mars stod det klart att den amerikanska författaren Jacqueline Woodson tilldelas Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2018. Då var Woodson ännu outgiven på svenska, och vi undrade förstås vem som skulle kasta sig över de svenska rättigheterna. Nu är det klart att det blir Natur & Kultur – fast när den första titeln kommer och vilken det blir finns det ännu ingen information om.

– Vi är mycket glada för detta, Woodson skriver om brytpunkter i unga människors liv och om relationer i en värld präglad av motsättningar och fördomar. Hennes texter är radikala och ömsinta, på en och samma gång, säger Marie Augustsson, förläggare för barn- och ungdomsböcker på Natur & Kultur, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Jacqueline Woodson tilldelades ALMA-priset med följande motivering: ”Jacqueline Woodson låter oss möta unga människor som kämpar för att hantera sin utsatthet och finna en plats där tillvaron kan få fäste. På ett närmast tyngdlöst språk skriver hon fram berättelser med en djup och sammansatt klang. Jaqueline Woodson fångar en unik poetisk ton i en vardag som delas mellan sorg och hopp.”

Jacqueline Woodson kommer till Sverige i slutet av maj för prisutdelningen.

Läs också: Jacqueline Woodson får ALMA-priset 2018


 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.