ANNONS

Jacqueline Woodson ges ut på svenska av Natur & Kultur

Jacqueline Woodson, mottagare av ALMA-priset 2018. Foto: Marty Umans

ALMA-priset 2018 tilldelades den amerikanska författaren Jacqueline Woodson. Nu är det klart att det blir Natur & Kultur som kommer att ge ut henne på svenska.

I slutet av mars stod det klart att den amerikanska författaren Jacqueline Woodson tilldelas Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2018. Då var Woodson ännu outgiven på svenska, och vi undrade förstås vem som skulle kasta sig över de svenska rättigheterna. Nu är det klart att det blir Natur & Kultur – fast när den första titeln kommer och vilken det blir finns det ännu ingen information om.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Vi är mycket glada för detta, Woodson skriver om brytpunkter i unga människors liv och om relationer i en värld präglad av motsättningar och fördomar. Hennes texter är radikala och ömsinta, på en och samma gång, säger Marie Augustsson, förläggare för barn- och ungdomsböcker på Natur & Kultur, i ett pressmeddelande.

Jacqueline Woodson tilldelades ALMA-priset med följande motivering: ”Jacqueline Woodson låter oss möta unga människor som kämpar för att hantera sin utsatthet och finna en plats där tillvaron kan få fäste. På ett närmast tyngdlöst språk skriver hon fram berättelser med en djup och sammansatt klang. Jaqueline Woodson fångar en unik poetisk ton i en vardag som delas mellan sorg och hopp.”

Jacqueline Woodson kommer till Sverige i slutet av maj för prisutdelningen.

Läs också: Jacqueline Woodson får ALMA-priset 2018

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se