Rojin Pertow blir ny chefredaktör för Galago

Journalist, poddaren och aktivisten Rojin Pertow är ny chefredaktör för tidningen Galago. Fotograf: Jan-Åke Eriksson

Tidningen Galago har fått en ny chefredaktör. Rojin Pertow tar över rodret efter Mats Jonsson och Johannes Klenell tillsammans med nya ansvariga utgivaren Sofia Olsson.

Mats Jonsson och Johannes Klenell har i många år delat på redaktörskapet för satir- och serietidningen Galago. I januari tillträdde Sofia Olsson som förläggare och ansvarig utgivare, och nu tar Rojin Pertow över som chefredaktör.

Närmast kommer Rojin Pertow från en roll som kultur- och opinionsredaktör Fria Tidningen/ETC. Hon driver även podcasten Häxor och kamrater.

– Galago har varit en del av mitt liv på många olika sätt. Allt ifrån politiskt uppvaknande till politisk depression, så det känns stort att få vara en i gänget nu, säger Rojin Pertow i ett pressmeddelande.

I en intervju med Svensk Bokhandel säger hon att hon vill bredda Galagos tilltal och få in nya röster, däribland fler kvinnliga satiriker.

– Rojin har ett brinnande intresse för tecknade serier och politisk satir. Hon är dessutom en skicklig och erfaren redaktör med en massa idéer och debattlusta. Det känns fantastiskt att få in någon med Rojins energi och erfarenhet på Galago, säger Sofia Olsson, förläggare på Galago Förlag och ansvarig utgivare för tidningen.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL