fbpx

Waterstones samarbetar med podcasten Mostly Lit

Waterstones ingår samarbete med podden Mostly Lit. På bilden Waterstones Exeter High Street. Foto: iStock

Den brittiska bokhandelskedjan Waterstones har ingått ett ettårigt samarbete med en populär podcast för att bättre nå ut till yngre målgrupper.

Det är The Bookseller som rapporterar om att bok- och kulturpodden Mostly Lit har ingått ett samarbete med Waterstones för att under ett års tid skapa en poddserie kring live-event och digitalt innehåll för bokhandelskedjans räkning. Samarbetet drar igång den 9 mars 2018 då ett första avsnitt av podden kommer att livesändas från Waterstones Piccadilly.

Mostly Lit kommer också att presentera en lista över 12 böcker som de menar måste läsas: ”böcker som kräver att bli lästa, antingen denna månaden, eller nästa, eller vid något tillfälle i ditt läsande liv”. På listan finns en mix av böcker av författare från hela världen, både moderna titlar och klassiker, från stora och små förlag. Deras tankar och rekommendationer kring de utvalda böckerna kommer att presenteras både i podden och på Waterstones hemsida.

ANNONS

Teamet bakom podden säger i en kommentar att de är väldigt glada över samarbetet med Waterstones och att de betraktar det som ett bra tillfälle att få fler människor att läsa och prata om böcker så som de själva gör i sin podd.

Kommer vi att se liknande exempel i Sverige där en bokhandel eller kanske ett förlag samarbetar med en podd eller vlogg för att hitta de yngre läsarna?

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

ANNONS
Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.