ANNONS

Daniel Sjölin med gästen Jesper Rönndahls bok Framtiden.

Nextory och Comhem i samarbete om ny podd-tv-serie med Daniel Sjölin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Sjölins Akademi är ett av de nya programmen i Comhem och Boxers nya streamingtjänst ”Podd-tv”, och de första avsnitten kommer visas på Nextory.

Den nya streamingtjänsten Podd-tv samlar nyproducerade svenska underhållningsprogram i kortformat. I programmet Sjölins Akademi bjuder författaren, programledaren och moderatorn Daniel Sjölin in författare som får möta sina läsares åsikter. Sjölin samlar ihop sin egen akademi som träffas över en bit mat, samtalar och ställer frågor till en författare om boken. Nextory visar i samarbete med Bergfalk & Co och Saponi de första tre avsnitten.

– Jag är stolt och glad att Nextory är med i denna tekniska utveckling. Det är onekligen väldigt spännande att få vara med och uppleva vad som håller på att hända på tv-marknaden, precis som på bokmarknaden. Det är en naturlig utveckling vi går till mötes där det finns en självklar vinnare: den enskilde tittaren – lyssnaren – läsaren som kan få sitt program eller sin bok när man vill och var man vill, säger Shadi Bitar, grundare och vd på Nextory.


ANNONS


Avsnitten är 15 minuter långa och Podd-tv:n tillhandahåller en helt ny form av distributionslösning. Programmen går att hitta i Boxer Play och Comhem Play, och idag når programmen cirka en miljon användare. Nextory kommer också att sända programmen via sina sociala medier och mot sina kunder.


ANNONS


I första avsnittet av Sjölins Akademi kommer författaren och På Spåret-vinnaren Jesper Rönndahl och samtalar om sin bok Framtiden. I andra avsnittet pratar Agnes Lidbeck om sin debutroman Finna sig och i tredje avsnittet kommer Anders Roslund och Stefan Thunberg med sin bok En bror att dö för, uppföljare till Björndansen. Samtliga böcker finns tillgängliga i Nextorys streamingtjänst.

– Böckerna är populära i vår boktjänst och vi är glada att få vara med i detta samarbete där tv-podd och boktjänst arbetar hand i hand för kundens bästa, säger Shadi Bitar.

Sjölins Akademi är producerat av Consurge Content Bureau och distribueras via Comhem och Boxer. Andra program som finns tillgängliga från Podd-tv är Holy Mary med Mia Skäringer som programledare och Om kocken själv får välja där Hans Fahlén träffar svenska stjärnkockar och lagar mat i deras hemmakök.

Enligt Netflix vd Reed Hastings kommer den traditionella formen av tv, så kallad linjär-tv, inte finns kvar år 2030. Den har då blivit helt ersatt av streaminglösningar. I takt med att tv-tittandet går från linjärt till on-demand flyttas programproduktionen direkt till distributörerna.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

fanny@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Martin Johansson skriver barnböcker med feelgoodkänsla där allt kan hända

Semester och humor är de viktiga beståndsdelarna i barnboken Charlie och Tiger åker till Mallorca, skriven av Martin Johansson och illustrerad av Ted Johansson.

För några år sedan började en berättelse om katterna Charlies och Tigers äventyr att växa fram i huvudet på Martin Johansson. 

– Jag och mitt ex började skoja om hur det skulle vara om våra katter åkte på en egen resa. Klart de ska ner till Mallorca! Plötsligt hade jag en story. Den bygger egentligen på mina egna upplevelser från när jag reste med mina barn när de var yngre. Genom resor får man vara med om saker och skapa minnen, i familjen kan vi prata om våra resor än idag, berättar Martin. 

Det har blivit en del resor genom åren för Martin och hans familj, och nu använder Martin minnen och händelser från de egna resorna som grund till sina barnböcker. På Mallorca var han till exempel med sina tre barn när de var 8, 10 och 12 år gamla, och han har plockat in en del självupplevda upplevelser i den första berättelsen om Charlie och Tiger som tog form för några år sedan.

– Jag brukar ofta skoja om att jag hade en tvåa i svenska, säger Martin. Skämt åsido, jag har en otroligt livlig fantasi. Men det var ett ganska hårt jobb att skriva boken, det tog mig över ett år att bli klar. Det började med att jag pratade in berättelsen på min mobiltelefon.

Martin kontaktade illustratören Ted Johansson som har lång erfarenhet av bildberättande och bland annat tecknar för Bamse. 

– Jag berättade om min idé och vi började tillsammans skissa på karaktärerna. Vi gjorde den första boken tillsammans och han kommer att fortsätta illustrera de kommande delarna.

Charlie och Tiger åker till Mallorca släpptes i tryckt format år 2016, men ges den 15 juni 2021 ut som ljudbok och ebok av Lilla Hoi, ett imprint till Hoi förlag.

En uppföljare om när Charlie och Tiger åker till Afrika är redan klar och planeras att ges ut i slutet av 2021. Under sommaren kommer Martin att skriva på en tredje bok i serien som handlar om när katterna reser till Mars. 

(...) Läs hela artikeln »