fbpx

Nextory och Comhem i samarbete om ny podd-tv-serie med Daniel Sjölin

Daniel Sjölin med gästen Jesper Rönndahls bok Framtiden.

Sjölins Akademi är ett av de nya programmen i Comhem och Boxers nya streamingtjänst ”Podd-tv”, och de första avsnitten kommer visas på Nextory.

Den nya streamingtjänsten Podd-tv samlar nyproducerade svenska underhållningsprogram i kortformat. I programmet Sjölins Akademi bjuder författaren, programledaren och moderatorn Daniel Sjölin in författare som får möta sina läsares åsikter. Sjölin samlar ihop sin egen akademi som träffas över en bit mat, samtalar och ställer frågor till en författare om boken. Nextory visar i samarbete med Bergfalk & Co och Saponi de första tre avsnitten.

– Jag är stolt och glad att Nextory är med i denna tekniska utveckling. Det är onekligen väldigt spännande att få vara med och uppleva vad som håller på att hända på tv-marknaden, precis som på bokmarknaden. Det är en naturlig utveckling vi går till mötes där det finns en självklar vinnare: den enskilde tittaren – lyssnaren – läsaren som kan få sitt program eller sin bok när man vill och var man vill, säger Shadi Bitar, grundare och vd på Nextory.

Avsnitten är 15 minuter långa och Podd-tv:n tillhandahåller en helt ny form av distributionslösning. Programmen går att hitta i Boxer Play och Comhem Play, och idag når programmen cirka en miljon användare. Nextory kommer också att sända programmen via sina sociala medier och mot sina kunder.

ANNONS

I första avsnittet av Sjölins Akademi kommer författaren och På Spåret-vinnaren Jesper Rönndahl och samtalar om sin bok Framtiden. I andra avsnittet pratar Agnes Lidbeck om sin debutroman Finna sig och i tredje avsnittet kommer Anders Roslund och Stefan Thunberg med sin bok En bror att dö för, uppföljare till Björndansen. Samtliga böcker finns tillgängliga i Nextorys streamingtjänst.

– Böckerna är populära i vår boktjänst och vi är glada att få vara med i detta samarbete där tv-podd och boktjänst arbetar hand i hand för kundens bästa, säger Shadi Bitar.

Sjölins Akademi är producerat av Consurge Content Bureau och distribueras via Comhem och Boxer. Andra program som finns tillgängliga från Podd-tv är Holy Mary med Mia Skäringer som programledare och Om kocken själv får välja där Hans Fahlén träffar svenska stjärnkockar och lagar mat i deras hemmakök.

ANNONS

Enligt Netflix vd Reed Hastings kommer den traditionella formen av tv, så kallad linjär-tv, inte finns kvar år 2030. Den har då blivit helt ersatt av streaminglösningar. I takt med att tv-tittandet går från linjärt till on-demand flyttas programproduktionen direkt till distributörerna.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.