fbpx

Polaris skriver avtal med Lena Andersson

Författaren Lena Andersson kommer ut med två nya böcker på Polaris våren 2018. Foto: Ulla Montan

Flera författare kommer ut med nya böcker på Bokförlaget Polaris under 2018, däribland Lena Andersson, Andrev Walden, Kerstin Wixe och Patrik Sjöberg.

Förlaget Polaris som grundades 2017 kommer att ge ut 35 nya titlar under 2018. Hälften av dessa är svenska författare, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Lena Andersson, som tilldelades Augustpriset 2013 för sin bok Egenmäktigt förfarande, byter förlag från Natur & Kultur till Polaris. I maj kommer hon ut med två nya böcker på Polaris, romanen Sveas son – en berättelse om folkhemmet och Verkligheten och resten, en samling med samtliga kolumner hon skrivit i Dagens Nyheter 2015–2017.

ANNONS

– Jag vill komma ut på Polaris för att det är spännande att vara med från början på ett nytt och hungrigt förlag som ska byggas upp, och där jag till och med som författare kan känna mig delaktig i verksamheten och nästan som en andlig delägare, säger Lena Andersson i pressmeddelandet.

Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris, säger till Boktugg:

– Givetvis är vi väldigt glada över att Lena vill ge ut sina nya böcker hos oss. Hennes författarskap är självlysande och för ett förlag som precis sparkat igång sin verksamhet så är det självfallet ett perfekt och betydelsefullt samarbete.

Förutom Lena Andersson kommer bland annat även Patrik Sjöberg att släppa flera böcker på Polaris, varav den första beräknas komma ut i september 2018. Kerstin Wixe släpper i augusti 2018 sin romandebut på Polaris och Andrev Walden kommer att debutera i maj med Ditt lilla mörker i ljuset, en samling med hans kolumner från Aftonbladet.

Hur kommer det sig att Polaris satsar på att ge ut två samlingar med kolumner?
– Lena och Andrev är två av landets absolut vassaste kolumnister, säger Jonas Axelsson. De har tagit formatet till en ny och egen nivå med sina förädlade stilar, och innehållet är minst sagt tänkvärt, alltid. Texterna är värda att samla i en helhet tack vare kvaliteten, och att de tydligt överlever tidens tand.

Ni gav ut flera böcker redan under 2017. Hur har det gått för dem?
– 2017 var ett startår med allt vad det innebär. Jens Henrik Jensens OXEN-serie fick en flygande start och utmärkte sig, ett flertal andra är vi också nöjda med, några har planterat sig väl inför kommande pocketsläpp, säger Jonas Axelsson.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny