fbpx

Att sortera sin bokhylla kan lätt bli absurt – vad säger ni om att ställa böckerna bakochfram?

En ny trend, kanske? Eller inte.

Efter en komikers inlägg på Instagram pågår just nu en diskussion online, om huruvida böcker verkligen kan placeras med ryggen inåt.

En del saker tänker man kanske mer sällan på. Som hur man ska arrangera sin bokhylla. En del ställer ryggarna efter färg, andra efter storlek. Och sedan tillkommer förstås att man kan ställa böckerna precis var som helst för att skapa en effekt. Klädsamma staplar på golvet? Jodå, det funkar det också.

Det senaste försöket till trend är dock något udda. Nu finns det nämligen folk som, enligt Independent, ställer sina böcker med ryggen inåt, vilket gör att man inte har en aning om vilken bok man stirrar på. Så klart. Det man ser blir istället en sorts sammanhållen vågrörelse eller skulpterad rad i likartad färg. Pappersfärg.

ANNONS

Alltihop började med att komikern Pete Otway delade ett foto som han hittat i en tidning på Instagram. På bilden syntes en bokhylla med samtliga böcker felvända och till det hade han skrivit en kommentar där han förlöjligade inredningsidén.

Folk kastade sig så klart över inlägget, som nu har fått över 80.000 likes och blivit delat fler än 19.000 gånger. Och kommentarerna haglade, oftast djupt nedsättande.

Men i strömmen av förlöjligande så kom också något annat. Plötsligt började folk att försvara idén och tycka den var kul. Det blev ju enkelt att färgkoordinera rummet.

ANNONS

Skämt eller inte, böcker kan väl kanske ställas på vilket håll som helst och ändå behålla sitt värde. Vackra är dem, i alla sina former.

Fast har du flera tusen böcker kan det kanske bli lite svårt när svärmor undrar om hon kan låna just den där titeln som ni pratade om för länge sedan …

Fortsättning följer.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Några tior i månaden eller mer? Du väljer priset.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.