Tusentals fans tänker läsa David Bowies 100 favoritböcker

Nu kan hela världen följa bokklubben som Bowies son påbörjat - där man läser pappans hundra favoritböcker.

David Bowie lämnade efter sig en topp 100-lista över sina favoritböcker. Nu ger sig både hans son och fans på att läsa böckerna i en ny bokklubb. 

David Bowie gjorde aldrig någon hemlighet av att han var en bokläsare av rang.

Nu skriver hans son Duncan Jones, enligt Rolling Stone, att han kommer att ge sig på samma topp 100-lista som hans pappa skrev 2013, och som då publicerades på hans hemsida.

På Twitter sa Duncan:

”Min pappa var en storläsare … Och jag har känt att jag är på väg åt samma håll. Jag känner mig förpliktigad att ge mig ut på samma maratonläsning som han.”

För att verkligen få fart på läsandet har Duncan skapat en bokklubb online, som helt ska syssla med David Bowies favoritböcker. Tanken är att alla som vill ska hänga med på läsningen av de 100 böckerna på Bowies lista.

Alltihop sker på Twitter och är öppet för alla som vill vara med. På listan finns verk som Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald och Don DeLillos Vitt brus.

Som första bok valde man Peter Ackroyds Hawksmoor, vilket annonserades av Duncan på Twitter:

”Okej, gänget! Vilka är med? Vi tänker läsa Peter Acroyds Hawksmoor för att roa oss innan vi ger oss på de riktigt tunga sakerna.”

Duncan Jones, som också är filmregissör och mannen bakom verk som Source Code och Warcraft, fick med sig en hel del folk i den här läsningen. Och de har alla fram till 1 februari på sig.

Då kommer man att offentliggöra nästa bok i den öppna klubben, som alltså återfinns under hashtaggen #BowieBookClub och som fram till idag har fått fler än 45.000 likes på det första inlägget. Under taggen kommer man också att diskutera böckerna som lästs.

Duncan skriver också att han gör det för att hylla sin pappa.

Och kanske är det en riktigt fin idé att ge sig på en storläsning av det här slaget och vila ögonen från serierna på Netflix en stund.

Hänger du på?

Följ bokklubben på #BowieBookClub

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

 

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL