fbpx

Bonniers: Crimetime behöver fler besökare för att kunna leva vidare

Deckarfestivalen Crimetime lämnar Gotland och flyttar till Bokmässan i Göteborg. Foto: Karl Melander/Crimetime

Genom flytten till Bokmässan i Göteborg hoppas Bonniers att Crimetime ska växa och attrahera fler betalande besökare, en nödvändighet för att gå runt.

På förmiddagen idag kom nyheten att deckarfestivalen Crimetime Gotland flyttar till Göteborg och går in under Bokmässans tak. Satsningen är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen.

Boktugg ställde fyra frågor till Jenny Bjuhr Berggren, kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen.

ANNONS

Varför väljer ni att inte fortsätta satsa på Gotland?
– Vi bedömer inte att arrangemanget kan växa i den omfattning vi vill på Gotland. Genom att flytta arrangemanget till Göteborg och Bokmässan får Crimetime betydligt större möjligheter att växa och attrahera fler besökare, samt möjlighet också till ökat nätverkande bland branschaktörer som arbetar med crime.

Har det varit svårt att få ekonomi i festivalen där?
– Ja, det sammanlagda underskottet för de tre åren med Crimetime är över 4 mkr. För att festivalen skulle ha kunnat leva vidare och bära sig ekonomiskt på Gotland hade den behövt betydligt fler besökare totalt och fler betalande besökare.

Hur kommer eventet att förändras nu?
– Bokmässan är mycket mån om att den som medverkat i eller besökt Crimetime tidigare ska känna igen sig i programmet. Därtill kommer man att jobba med inramning och koncept som känns Crimetime. Samtidigt blir det förstås mycket som förändras när festivalen flyttar från Visby till Göteborg. Vad, hur och i vilken omfattning kommer projektgruppen för Crimetime Göteborg att arbeta vidare med nu. 

Vilka fördelar finns med att flytta till Göteborg?
– Framför allt att Göteborg och samarbetet med Bokmässan gör Crimetime tillgängligt för betydligt fler besökare. Med en genre som älskas och läses av så många tror vi att den här mycket uppskattade mötesplatsen kan bli betydligt större, säger Jenny Bjuhr Berggren.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny