fbpx

Norstedts anmäler stinkattack mot författare

Olle Lidbom, Norstedts. Foto: Annika af Klercker

Vid en signering i Södertälje av boken Nätverket blev författaren Baris Kayhan attackerad med stinkspray. Norstedts har polisanmält händelsen.

Det var sista helgen i oktober då Baris Kayhan befann sig på Akademibokhandeln i Södertälje för att signera sin bok Nätverket som en okänd man tog sig in och sprayade mot bordet där författaren satt, rapporterar Dagens Nyheter.

– Situationen blev tumultartad, framför allt eftersom det stank väldigt illa, säger Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts, till DN. Han var inte själv på plats vid signeringen men har fått återberättat från andra anställda på förlaget vad som hände.

ANNONS

Ingen ska ha skadats fysiskt under attacken men förlaget valde under tisdagen att göra en polisanmälan. De har höjt säkerheten kring Baris Kayhans kommande arrangemang, men har inte bekräftat om fler hot har riktats mot författaren.

– Det är alltid allvarligt när författare och journalister utsätts för hot eller trakasserier. Den här sortens attacker är till för att skrämma och markera, säger Olle Lidbom till DN, och poängterar att det känns viktigt att själva markera och agera mot händelsen.

Kayhans bok handlar om den kriminella organisationen Södertäljenätverket som verkade i Södertälje kring år 2010. En annan bok om samma nätverk, Följ fucking order av Ann Törnkvist, blev stoppad hos förlaget Brombergs, men plockades sedan upp av Mondial som kommer att ge ut den till våren.

Foto: Annika af Klercker
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny