Bonnier Bookery har skrivit avtal med 20 författare

Foto: Thron Ullberg (Jonas Bonnier), Leif Hansen (Anna Jansson), Anna-Lena Ahlström (Malin Persson Giolito), Mickey Thörnblom (Johan Theorin).

Jonas Bonnier, Anna Jansson, Johan Theorin och Malin Persson Giolito är fyra av de 20 författare som utkommer på digitalförlaget Bonnier Bookery under 2018.

Det nystartade digitala förlaget Bonnier Bookery har signat sina 20 första författare. Som Boktugg kunde avslöja i början av oktober är Anna Jansson en av dem och hon kommer att få sällskap av bland annat Jonas Bonnier, Johan Theorin och Malin Persson Giolito.

Åsa Selling är förlagschef på Bonnier Bookery. Hon säger i ett pressmeddelande:

– Gensvaret för Bonnier Bookery har varit fantastisk och vi gör en rivstart i början på nya året. Vi har identifierat nya möjligheter att berätta och förpacka och vi är löjligt glada över att få detta kvitto på att fler och fler författare vill skriva för digitala format och gillar den kreativa utmaningen. Det finns idag en stor publik på digitala plattformar som både suktar efter bra berättelser från sina favoritförfattare och vågar pröva nya namn.

Förlaget startade i april 2017 och planerad utgivning är 25 titlar per år, alla i eboks- och ljudformat. De första titlarna släpps i januari 2018.

– Det enda jag har vetat under en lång tid nu är att jag absolut inte vill skriva om terrorism. Så när Åsa Selling frågade om jag skulle vilja skriva en historia om terrorism, då svarade jag ja direkt. Det är så det funkar för mig. De historier jag tycker verkar svårast att berätta, det är de jag inte kan låta bli. Jag tycker också att det ska bli roligt att skriva i ett kortare format och att det blir spännande att se hur den digitala utgivningen tas emot, säger Malin Persson Giolito.

Förutom de fyra redan nämnda författarna så kommer även bland annat Marit Danielsson, Anna Fredriksson, Pernilla Glaser, Emma Hamberg, Anders de la Motte, Per Naroskin, Sara Paborn, Linda Skugge och Sigrid Tollgård, Viveca och Camilla Sten och Katarina Wennstam ut på Bonnier Bookery under 2018.

Foto: Thron Ullberg (Jonas Bonnier), Leif Hansen (Anna Jansson), Anna-Lena Ahlström (Malin Persson Giolito), Mickey Thörnblom (Johan Theorin).

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL