ANNONS

”Tjejerna på höjden” i kampanj mot sexuella övergrepp

I ett samarbete mellan Bonnierförlagen och Föreningen Storasyster skapas en t-shirtkollektion med Frida Malmgrens Tjejerna på höjden i en kampanj mot sexuella övergrepp.

Den tecknade serien Tjejerna på höjden publiceras sedan våren 2016 i Aftonbladet och gavs i början av 2017 ut i albumform på Kartago. Bakom serien står illustratören och psykologen Frida Malmgren.

I ett samarbete mellan Bonnierförlagen och Föreningen Storasyster, en feministisk, religiöst och politiskt obunden ideell förening som riktar sig till personer som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp, kommer Tjejerna på höjden nu också tryckta på t-shirts i en kampanj som ska ge den som blivit utsatt en röst och dessutom verka mot sexuella övergrepp.

Bonnierförlagen vill bidra till att sprida berättelser som både upplyser och underhåller på samma gång. Med ett flertal författare och serietecknare på förlaget som aktivt är engagerade i frågor som ”genom kraftfull och normbrytande opinionsbildning främjar nollvision mot sexuella övergrepp” meddelar Bonniers i ett pressmeddelande att satsningen på kampanjen är rätt väg att gå. T-shirtkollektionen kommer att tryckas två gånger om året och alla pengar som kommer in går oavkortat till Föreningen Storasysters arbete.

ANNONS

– Den som har blivit utsatt för sexuella övergrepp är inte ensam och kommer inte bli bortglömd. Med kampanjen visar vi att vi ser och hör den som utsatts, och kommer aldrig sluta kämpa för allas rätt till sin egen kropp. Vi vill lyfta vikten av systerskap och uppmana alla, oavsett könsidentitet, att stå upp mot sexuellt våld. Kampanjen syftar också till att visa förövare att vi ser dem. Vi ser vad de gör och vilka konsekvenser det får. Vi ser och vi kommer inte låta oss tystas, säger Cecilia Bödker Pedersen, verksamhetschef för Föreningen Storasyster.

Frida Malmgren själv är glad över att kunna stötta Föreningen Storasysters arbete och tycker Tjejerna på höjden passar väl för uppdraget eftersom de står upp för systerskapet:

– Att motverka sexuella övergrepp handlar till syvende och sist om rätten till sin egen kropp. Föreningen Storasyster gör ett imponerande arbete, både för utsatta personer och som opinionsbildare så att frågan kommer upp på bordet. Jag är själv psykolog verksam i skolan och ser behovet av specialiserat samlat stöd. Så det är frågor som ligger mig mycket varmt om hjärtat, säger hon i pressmeddelandet.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se