ANNONS

USA: RBmedia fortsätter att växa – köper ännu en ljudbokstjänst

Ljudböcker är hett världen över. Foto: iStock

Ljudboksförlaget RBmedia gör sin andra stora affär för 2017 och köper upp Gildan Media, vilket blir bolagets sjunde imprint.

Tidigare i år skrev vi om att RBmedia tog över som ny ägare till Audiobooks.com (i samband med det bytte man namn från Recorded Books till RBmedia) och därmed tog ett stort steg in på den amerikanska digitala ljudboksmarknaden. Nu växer bolaget ytterligare genom uppköpet av Gildan Media, som grundades 2007 av före detta ljudboksansvarig inom Simon & Schuster Gilles Dana.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Gildans fokus har varit facklitteratur, framför allt affärslitteratur och personlig utveckling, medan RBmedia hittills har varit starkast vad gäller skönlitteratur. Uppköpet blir därmed ett komplement till RBmedias nuvarande utbud, inte minst vad gäller antalet titlar: Gildan har en backlist på i runda slängar 2 200 titlar och publicerar ungefär 250 ljudböcker om året.

Sedan köpet av Audiobooks.com har RBmedia växt med 10 000 titlar och användarna har sammanlagt lyssnat på ljudböcker i 4,5 miljoner timmar. Audiobooks.com är även det imprint som växer snabbast, enligt RBmedias produkt- och marknadschef John Shea.

Genom det nya förvärvet Gildan Media ökar antalet titlar hos RBmedia till över 30 000 och enligt Troy Juliar, produktionschef på RBmedia, tillkommer 3 500 nya titlar årligen.

I och med detta ingår numera sju ljudboksimprint och två distributionsplattformar i det växande ljudboksförlaget RBmedia.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se