fbpx

I kroppen min / Vägsjäl av Kristian Gidlund

Kristian Gidlund usa

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Conny Palmkvist lyfter fram sina bokfavoriter från de senaste åren. Texten är tidigare publicerad i Helsingborgs Dagblad/Sydsvenskan. [/vc_column_text][vc_separator][thb_gap height=”60"][v[vc_column_text]trong>Kvar finns texterna. Och ekot. Känslan av att döden är omöjlig att förstå sig på, ens när man kommer nära den. Journalisten, musikern och författaren Kristian Gidlund gick ur tiden en eftermiddag i september, och samtidigt lade sig den stora tystnaden över hans blogg. Det sista inlägget, publicerat av hans familj, förkunnar stillsamt att han inte längre finns ibland oss.

Han fick sin cancerdiagnos 2011, och skrev om kampen. Vem som helst kunde följa hans väg mot det oundvikliga, och för bara några månader sedan kom en första bok baserad på blogginläggen.

När resterande texter nu publiceras i en andra bok får vi bland annat följa med Kristian och hans vänner till USA. Resan var en punkt på listan över saker att göra innan det blev för sent. I de passagerna blir det också tydligt att han kunde vara en annan sorts berättare, med blicken stadigt utåt. Jag hade velat läsa hans romaner. Historierna.

Stäng meny