Fansen jobbar i Kim M Kimselius monter på Bokmässan

Jessica Bengtsson, Kim M Kimselius, Elin-Sofie Lassen Wandahl på Bokmässan 2017.

Kim M Kimselius har hittat den perfekta monterpersonalen – författarens fans som älskar och kan hennes böcker utan och innan.

På Bokmässan finns det både stora och små montrar. Alla ska de bemannas under fyra långa dagar så det går åt en hel del personal. Förlagens utmaning är att hitta medarbetare som kombinerar kunskap om böckerna med en viss butiksvana.

För mindre förlag handlar det inte sällan om att ”tvinga” familj och vänner att ställa upp. Eller så kan man engagera läsarna.

– Jag provade någon gång att ha med mig vänner men de tröttnade. Så för några år sedan började jag med att ha fans som stod i montern, berättar Kim M Kimselius som i år firar 20-årsjubileum som författare.

I år är det Jessica Bengtsson, 40 och Elin-Sofie Lassen Wandahl, 14 som står i montern tillsammans med Kim och hennes man Jan under fyra intensiva dagar då tusentals läsare kommer för att hälsa och köpa böcker.

– Elin-Sofie träffade jag när jag lottade ut recensionsexemplar. Hon skrev en recension som hon lämnade in till sin lärare och höjde sitt betyg i svenska, berättar Kim.

Jessica har läst Kims böcker i många år och faktum är att hon och hennes man döpte sin son till Kim. Det är andra året som hon och Elin-Sofie jobbar på mässan hos sin favoritförfattare.

– Fansen betyder jättemycket för mig som författare. Jag märker hur de längtar efter att få möta författare här på mässan, säger Kim när vi besöker montern på torsdagen som brukar vara den lugnaste dagen på mässan men redan har flera läsare besökt montern och hon har fått signera ett antal böcker.

Stora bilden: Jessica Bengtsson, Kim M Kimselius, Elin-Sofie Lassen Wandahl på Bokmässan 2017.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL