ANNONS

Linda Ahrgren, vd Digilär: ”Vi kommer att få ytterligare muskler”

Linda Ahrgren

Läromedelsföretaget Digilär förvärvas av Natur & Kultur och kan därigenom snabbare erbjuda elever och lärare ett bredare utbud av digitala läromedel.

I samband med att Natur & Kultur förvärvar det digitala läromedelsföretaget Digilär hoppas de två läromedelsproducenterna bli ledande inom utvecklingen av digitala läromedel.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Linda Ahrgren, vd för Digilär, berättar att mycket kommer att förbli detsamma även efter ägarbytet. Både Digilär och Natur & Kultur är experter på svensk skola, från allt vad gäller läroplaner, arbetssätt och utmaningar.

– Digilär och Natur & Kultur kompletterar verkligen varandra. Vi har gott renommé inom kvalitetssäkrat material framtaget av ämnesexperter och fokus på användarens upplevelse, med teknisk höjd och tydliga pedagogiska mervärden.

Vad innebär det för Digilär att få ett stort förlag som Natur & Kultur i ryggen?
– Vi kommer att få ytterligare muskler så att vi snabbare kommer att kunna erbjuda våra kunder ett bredare utbud och fler funktioner som har ett tydligt mervärde för elev och lärare.

Digitala läromedel utgör idag 10 procent av läromedelsmarknaden. Linda har varit länge i branschen, bland annat som chef för digitala medier på Natur & Kultur och chef för digitala läromedel på EF Education first.

ANNONS

– Med digitala läromedel har man möjlighet att anpassa lärandet och göra det tillgängligt för alla. Att just kunna individualisera och anpassa undervisningen efter varje elevs behov i ett klassrum på 30 elever är nyckeln för en lärare. Våra digitala läromedel sparar även tid för läraren, så att läraren kan göra det dem är bäst på, det vill säga att undervisa.

Hur är intresset och mottagandet ute i skolorna?
– Mycket bra. Lärare sätter idag högre krav på ett digitalt läromedel, vilket är en bra trend.

Foto: Simone Kamm/Digilär


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se