ANNONS

Linda Ahrgren

Linda Ahrgren, vd Digilär: ”Vi kommer att få ytterligare muskler”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Läromedelsföretaget Digilär förvärvas av Natur & Kultur och kan därigenom snabbare erbjuda elever och lärare ett bredare utbud av digitala läromedel.

I samband med att Natur & Kultur förvärvar det digitala läromedelsföretaget Digilär hoppas de två läromedelsproducenterna bli ledande inom utvecklingen av digitala läromedel.

Linda Ahrgren, vd för Digilär, berättar att mycket kommer att förbli detsamma även efter ägarbytet. Både Digilär och Natur & Kultur är experter på svensk skola, från allt vad gäller läroplaner, arbetssätt och utmaningar.

– Digilär och Natur & Kultur kompletterar verkligen varandra. Vi har gott renommé inom kvalitetssäkrat material framtaget av ämnesexperter och fokus på användarens upplevelse, med teknisk höjd och tydliga pedagogiska mervärden.

Vad innebär det för Digilär att få ett stort förlag som Natur & Kultur i ryggen?
– Vi kommer att få ytterligare muskler så att vi snabbare kommer att kunna erbjuda våra kunder ett bredare utbud och fler funktioner som har ett tydligt mervärde för elev och lärare.

Digitala läromedel utgör idag 10 procent av läromedelsmarknaden. Linda har varit länge i branschen, bland annat som chef för digitala medier på Natur & Kultur och chef för digitala läromedel på EF Education first.

– Med digitala läromedel har man möjlighet att anpassa lärandet och göra det tillgängligt för alla. Att just kunna individualisera och anpassa undervisningen efter varje elevs behov i ett klassrum på 30 elever är nyckeln för en lärare. Våra digitala läromedel sparar även tid för läraren, så att läraren kan göra det dem är bäst på, det vill säga att undervisa.

Hur är intresset och mottagandet ute i skolorna?
– Mycket bra. Lärare sätter idag högre krav på ett digitalt läromedel, vilket är en bra trend.

Foto: Simone Kamm/Digilär

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL