fbpx

Johan Östman blir Libris förlags nya försäljningsansvarige

Johan Östman Foto: Libris förlag

Libris förlag har rekryterat Johan Östman till sin försäljningsavdelning. Han ser med optimism på sin nya tjänst i en växande bokbransch.

Den 7 augusti tillträdde Johan Östman som ny försäljningsansvarig på Libris Förlag. Johan har arbetat med sälj i 20 år bland annat inom kontorsmaskiner och konsumentelektronik branschen och kommer senast från Böwe Systec Nordic där han varit säljande VD. Han tycker själv att det ska bli både roligt, spännande och utmanande att komma in i en ny bransch:

– Jag har märkt att det inte är så ofta man byter bransch och det finns stora möjligheter i bokbranschen idag, säger Johan. Marknaden växer och även om den fysiska bokens omsättning sjunkit gör den stigande ljud- och e-boksförsäljningen att allt totalt sett bara blir större. I bokbranschen finns många aktörer och det ger i förlängningen fler kunder att vinna för att få ännu större tillväxt.

ANNONS

Johan menar att de allra flesta i branschen idag redan agerar med tidens förändringar men att det fortfarande finns en hel del att göra, framför allt i kontakten med slutkunderna.

– Återförsäljarna måste fundera på hur man håller kontakt med slutkunder, säger Johan. Det behövs både närkontakt och en ökande digitalisering. Den fysiska produkten existerar redan men det finns mer att att utveckla i digitaliseringen för återförsäljarna och leverantörerna. Människor söker idag det de behöver veta på ett nytt sätt mot tidigare. Det måste vi möta genom att fånga upp kunderna där. Det är en spännande tid nu och det är roligt att gå in i en bransch där stora förändringar sker.

Förlagschef och VD Jennie Sjöström uttrycker i ett pressmeddelande glädjen över att förvärva Johan som arbetskollega på Libris:

ANNONS

– Med Johan får förlaget en kompetent och driven kollega med stort intresse för innehåll, och som delar vår vision att sprida livsmod, livsmening och livskunskap, säger hon.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Några tior i månaden eller mer? Du väljer priset.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.