Johan Östman blir Libris förlags nya försäljningsansvarige

Johan Östman Foto: Libris förlag

Libris förlag har rekryterat Johan Östman till sin försäljningsavdelning. Han ser med optimism på sin nya tjänst i en växande bokbransch.

Den 7 augusti tillträdde Johan Östman som ny försäljningsansvarig på Libris Förlag. Johan har arbetat med sälj i 20 år bland annat inom kontorsmaskiner och konsumentelektronik branschen och kommer senast från Böwe Systec Nordic där han varit säljande VD. Han tycker själv att det ska bli både roligt, spännande och utmanande att komma in i en ny bransch:

– Jag har märkt att det inte är så ofta man byter bransch och det finns stora möjligheter i bokbranschen idag, säger Johan. Marknaden växer och även om den fysiska bokens omsättning sjunkit gör den stigande ljud- och e-boksförsäljningen att allt totalt sett bara blir större. I bokbranschen finns många aktörer och det ger i förlängningen fler kunder att vinna för att få ännu större tillväxt.

Johan menar att de allra flesta i branschen idag redan agerar med tidens förändringar men att det fortfarande finns en hel del att göra, framför allt i kontakten med slutkunderna.

– Återförsäljarna måste fundera på hur man håller kontakt med slutkunder, säger Johan. Det behövs både närkontakt och en ökande digitalisering. Den fysiska produkten existerar redan men det finns mer att att utveckla i digitaliseringen för återförsäljarna och leverantörerna. Människor söker idag det de behöver veta på ett nytt sätt mot tidigare. Det måste vi möta genom att fånga upp kunderna där. Det är en spännande tid nu och det är roligt att gå in i en bransch där stora förändringar sker.

Förlagschef och VD Jennie Sjöström uttrycker i ett pressmeddelande glädjen över att förvärva Johan som arbetskollega på Libris:

– Med Johan får förlaget en kompetent och driven kollega med stort intresse för innehåll, och som delar vår vision att sprida livsmod, livsmening och livskunskap, säger hon.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL