fbpx

Augustpodden får ny programledare

Tara Moshizi tar över som programledare för Augustpodden och låter bokälskande kändisar djupdyka i litteraturen tillsammans med henne. I första avsnittet möter hon författaren Mats Strandberg.

Augustpodden tittar på litteratur och läsande ur nya synvinklar när journalisten Tara Moshizi tar över som producent och programledare. Kända gäster får komma till studion och berätta om böcker och romankaraktärer som berört dem och format deras liv. Första avsnittet har precis publicerats och då gästar författaren Mats Strandberg som berättar om allt från vilken författare som ger honom stress-eksem till varför han önskar sätta skräck i ett demensboende.

– Vi kommer att spela in ett avsnitt i månaden och sätta läsningen i fokus, berättar Tara. Det blir inte bara författare i programmet utan det är bokälskande gäster som alla har en relation till text och böcker. Programserien ska genomsyras av kärlek till läsning. Tidigare har Augustpodden handlat mycket om nominerade och vinnare men jag tycker det är härligt att titta på böcker ur läsarnas perspektiv också.

ANNONS

Tanken är att podden ska finnas hela året som en inspirerande litteraturkälla att frossa i. Inför Lilla Augustpriset kommer den också att fyllas med läs- och skrivtips för unga skribenter. Augustpodden produceras på uppdrag av Svenska Förläggareföreningen och presenteras i samarbete med Elite Hotels och PostNord.

– Jag är himla glad för den här podden, för den ger mig en chans att ösa ännu mer kärlek över bokläsandet, säger Tara. Det finns flera bra poddar om böcker och läsning men jag kände att det fanns plats för ännu fler. Tillsammans med mina gäster kommer jag att frossa i snack om härlig litteratur.

Augustpoddens första avsnitt hittar du på deras hemsida.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.