Akademibokhandeln har invigt nya butiken i Uppsala

När Akademibokhandeln slog upp dörrarna till sin nya lokal i Uppsala var intresset stort. Full fart i samtliga sju kassor och en rad kringarrangemang lockade kunder och besökare till butiken.

Förra helgen hade Akademibokhandelns nya butik i Uppsala invigning i nya fräscha lokaler, Boktugg har tidigare skrivit om den planerade flytten. I butiken arbetar 20 personer och med sitt nya läge hoppas butikschef Christina Medin att den ska bli en knutpunkt för de litteraturintresserade Uppsalaborna.

Invigningen drog mycket folk och alla sju kassorna hade full ruljans med en ständig ström av kunder under hela helgen.

– Det gick strålande. Det var mycket kunder hela helgen och vi fick oerhört mycket beröm och glada tillrop från vår kunder, berättar Christina. Vi var trötta efter en tid av hårt arbete men kunderna fyllde snabbt på energidepåerna med allt beröm vi fick.

Temat för invigningshelgen var Uppsala och butiken erbjöd fina priser på böcker av Uppsalaförfattare, Lars Lambert, Elsie Johansson, Ola Larsmo och Uppsalakatten Pelle Svanslös. Eventen under helgen riktade sig till alla åldersgrupper med quiz, fiskedam och bokstavsjakt och extra uppskattat var invigningen av butikens författarscen.

– Det är ett talarforum där 12 stycken författare eller kulturpersonligheter berättade om sin relation till boken och det skrivna ordet, säger Christina.

Även i början på veckan efter premiärhelgen har bokhandeln haft mycket kunder. Det centrala läget i centrum och en stor butik med rejäla skyltfönster ut mot gatan tror Christina kommer att öka besöksantalet i framtiden:

– Vi vill vara Uppsalabornas andra vardagsrum där man ofta, länge och på sitt eget vis får botanisera, ta del av och låta sig inspireras av böcker och pappersvaror, säger hon. Vi är en stor bokhandel och har något att erbjuda alla kunder. Vi har generöst med sittytor, vi jobbar med att lyfta fram säsonger och teman, har ytor där man får prova spel, pennor och annat och vi bjuder på massor av tips och idéer i en fantastisk lokal. En kund sa, ”Man vill inte gå härifrån” – det är för oss ett fantastiskt betyg, eftersom det är vad vi vill att man ska känna.

Vad tänker du om framtiden? 

– Att vi ständigt ska sträva mot att bjuda kunderna på vår kunskap, säger Christina. Att personalens engagemang, kompetens och glöd för våra kunder är kronan på verket i en mycket fin bokhandel. Vi är som sagt en stor bokhandel till yta och sortiment men i relation till vår kunder vill vi vara ”min bokhandel” där jag känner mig hemma.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL